loader
menu

CIUTAT

Tarragona millora en recollida selectiva

El Circ Ciutat dilluns, 06 de febrer de 2017

Els tarragonins cada dia fem millor la recollida selectiva. Durant el 2016, el percentatge va ser del 27 per cent, una xifra en continu augment des del 2006, quan estava situada en el 16 per cent. A Tarragona també és significativa la millora en recollida de fracció orgànica, ja que s'ha passat d'una mitjana del 60 per cent d'impropis (residus d'altres fraccions) al 2012, a menys del 15 per cent actual.

Fotos: Mauri

Fotos: Mauri

Segons l'àrea de Neteja Pública de l'Ajuntament de TGN, aquesta evolució positiva s’atribueix a l'impuls de campanyes d’educació i sensibilització ambiental. En el darrer any, s’ha realitzat el porta a porta a prop del 80% dels habitatges de la ciutat i un equip d’educadors ambientals han realitzat les actuacions a peu de contenidor facilitant la informació sobre què va a cada fracció de recollida.

Des del consistori tarragoní també s’atribueix aquesta evolució a la millora en els recursos materials instal·lats per l’ajuntament. Des de l’any 2011 totes les àrees de contenidors de la ciutat compten amb els 5 contenidors de recollida selectiva (envasos, vidre, paper i cartró, orgànica i rebuig); també s’han implantat serveis de recollida comercial de vidre, paper i cartró i matèria orgànica per establiments comercials, restaurants i centres escolars; s’ha començat la implantació d’una recollida d’oli mitjançant contenidors de vorera als barris de Ponent i Nord de la ciutat; i s’ha augmentat el nombre de deixalleries mòbils.

S'han reduït les boques d'alguns contenidors

Per reduir la quantitat d’impropis, entre el 2014 i el 2016 s’han reduït les boques dels contenidors soterrats de matèria orgànica i envasos. A més també s’han instal·lat 12 punts informatius en zones cèntriques. En total, s’ha informat a peu de contenidor a 10.889 persones i s’han lliurat 3.820 kits de material per reciclar l’orgànica (cubell, bosses compostables). El programa de tallers i xerrades a les escoles ha arribat aquest any a 2.498 alumnes entre P3 i 6è de primària.

La regidora de Neteja Pública, Ivana Martínez valora de manera positiva les dades “ja que suposen un increment de prop d’un 10% respecte al 2006 i, a més estem millorant la qualitat del que reciclem. Les xifres ens indiquen, que encara tenim camí per recórrer, però que anem amb la bona direcció”. I afegeix: “L’Ajuntament no deixarà de treballar amb aquest doble objectiu, seguir augmentant la quantitat de la recollida selectiva i que aquesta cada cop tingui menys percentatge d’impropis, és a dir, que posem cada residu al contenidor adequat”.

Campanya des de 2012

A mitjans de l’any 2012 es va iniciar una campanya informativa i sancionadora i que continua en vigor actualment. Aquesta campanya sorgeix de l’incivisme d’alguns ciutadans i comerciants, i té com a finalitat controlar les bosses i la brossa en general que es troba fora dels contenidors quan aquests estan buits o fora d’horari, en el cas de les recollides comercials. Durant el 2016, es van realitzar 2.156 avisos i recordatoris de la normativa i horaris i es van tramitar 108 sancions, la majoria d’elles per residus fora del contenidors.

La consellera Ivana Martínez ha conclòs que “tot i aquesta evolució molt positiva en els valors i evolució de la recollida selectiva, cal tenir en compte que per arribar al 50% de recollida selectiva marcat per l’Agència de Residus per a l’any 2030 s’ha de continuar treballant i realitzant campanyes d’educació i sensibilització i cal que tota la ciutadania se’n faci responsable”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar