loader
menu

CIUTAT

TGN amaga que la recollida selectiva va a la baixa des de fa tres anys

El Circ Ciutat dimarts, 07 de febrer de 2017

L'Ajuntament de Tarragona ha celebrat aquesta setmana l'augment del percentatge de recollida selectiva entre la ciutadania en els darrers 10 anys. S'ha enorgullit perquè s'havia passat del 16 per cent (2006) al 27 per cent, de 2016. El que el consistori no va dir, o va obviar, és que en els darrers tres anys els números havien baixat, i que per tant l'índex de recollida selectiva fa tres anys que decreix.

Foto: circdetarragona.com

Això és el que ha denunciat el grup municipal d'ERC. "Segons dades oficials de l’Agència Catalana de Residus, el 2013 a Tarragona es va efectuar un 32,6% de recollida selectiva. Comparant-ho amb les dades que ha ofert la consellera Ivana Martínez (27%) hem de lamentar una davallada de fins a 5 punts en els darrers tres anys", ha explicat el portaveu republicà, Pau Ricomà.

Per a ERC "és cert que des del 2005 al 2013 s’ha anat incrementant la recollida selectiva, però és molt preocupant que els últims tres anys els ràtios hagin empitjorat . La xifra que ens ofereix la consellera ens allunya de l’objectiu global del 50% que marca la directiva europea per a l’any 2020. Alguna cosa no s’està fent bé quan en els darrers tres anys acumulem una davallada constant de recollida selectiva de la brossa".

Els republicans emplacen la regidora de medi ambient a cercar solucions eficients que incrementin les dades de reciclatge a la ciutat. "Ciutats com Girona amb el 47,9% o Sant Cugat amb el 44,4% tenen molt bones xifres de recollida selectiva. Ens hauríem de preguntar què estem fent diferent a Tarragona per no assolir millors resultats", ha afirmat el líder republicà.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar