loader
menu

CIUTAT

La URV crea una càtedra que estudiarà els beneficis de la fruita seca

El Circ Ciutat dijous, 09 de febrer de 2017

La Universitat Rovira i Virgili acaba de crear una nova càtedra que aprofundirà en la recerca i la difusió dels beneficis que tenen per a la salut la fruita seca i la dessecada. Es tracta de la Càtedra URV – World Forum For Nutrition Research (WFNR), que estarà dirigida pel Catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la URV Jordi Salas.

D'esquerra a dreta, Antoni Pont, president honorari de l'Internacional Nut and Dried Fruit Council (INC); el rector de la URV, Josep Anton Ferré; Goretti Guasch, directora executiva de la INC, i Jordi Salas, director de la nova càtedra. Foto: URV

La nova càtedra aposta per la difusió del coneixement sobre els efectes del consum de la fruita seca (i fruita deshidratada) en la salut i la nutrició. A més, assessorarà als professionals i institucions del sector de la fruita seca en temes de salut i nutrició, així com en l’avaluació de projectes internacionals d’investigació sobre aquesta matèria.

Des de fa anys, la Unitat de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, ubicada a Reus i liderada pel professor Jordi Salas, està treballant en recerca orientada en l’avaluació dels efectes saludables dels nutrients, els aliments i els patrons alimentaris. Una de les línies de recerca més definides ha estat l’estudi de l’efecte de la fruita seca sobre l’obesitat, diferents factors de risc cardiovascular i la seva importància en la prevenció de diferents malalties altament prevalents.

Això ha portat a establir un marc de col·laboració intensa amb l’INC que vol donar-li continuïtat a través de la creació d’aquesta càtedra. L’INC és una fundació privada internacional sense ànim de lucre que, a dia d’avui, compta amb més de 660 empreses membres en 77 països, entre els que podem trobar productors, industrials, exportadors, importadors, brokers, empreses de maquinària, processadors, empaquetadors, consultors i altres professionals del sector, que treballen amb fruita seca.

La nova Càtedra sobre fruita seca representa una gran oportunitat per a la URV per donar continuïtat a activitats de promoció de la investigació a nivell internacional en relació al l’efecte de la fruita seca sobre la salut i la difusió del coneixement, i ha de potenciar el lideratge en recerca sobre aquests àmbits de la Universitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar