loader
menu

CIUTAT

Condemnat a quatre mesos de multa per deixar el gos tancat dins del cotxe en ple estiu a TGN

El Circ Ciutat divendres, 10 de febrer de 2017

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona ha condemnat a un veí de Tarragona per un delicte lleu d'abandonament d'animals domèstics, en concepte d'autor. Conforme a l'article 53 del Codi Penal, la multa imposada pel jutge és de 6 euros diaris durant 4 mesos per haver deixat tancat el seu gos dins del cotxe en ple estiu. També comporta la responsabilitat personal subsidiària d'un dia de privació de llibertat per cada dues quotes impagades i obliga al condemnat a pagar el cost de tot el procés.

Foto: meteorologiaenred.es

Els fets es remunten al 19 de juliol de 2015, quan una parella va alertar la Guàrdia Urbana en comprovar que al costat del seu vehicle, n'hi havia un altre amb un gos a dins, amb símptomes d'esgotament i que pràcticament no podia bordar.

Els agents van arribar al lloc dels fets (no se'n fa esment en la sentència) al voltant de les tres de la tarda, i amb l'ajut d'un llàtzer municipal van poder agafar l'animal, que es mostrava excessivament calmat a causa de la calor i la falta d'aigua. De les quatre finestres del cotxe, tan sols n'hi havia una d'oberta, tot i que l'obertura era de la mida d'un dit de gruix.

El judici pels fets va tenir lloc el passat 9 de febrer, i al qual el denunciat no s'hi va presentar. Un cop escoltats els testimonis de la parella i dels dos agents que van anar a socórrer el gos, el jutge va decidir condemnar el denunciat per delicte lleu d'abandonament d'animals domèstics.

El jutge considera que " la conducta jutjada revesteix un caràcter particularment incívic atès al greu risc al que es va situar a un animal, la integritat del qual depèn absolutament de la voluntat del seu posseïdor. La situació en què es trobava el gos [...] va posar en perill la seva vida, sumat a la tranquil·litat amb la qual l'acusat va dur a terme l'activitat resulten inadmissibles."

En la sentència s'indica que el denunciat va tornar al seu cotxe al cap d'una hora que arribés la Urbana, cap a les 15h. Va assegurar que no era la primera vegada que deixava al seu gos dins del vehicle. L'animal s'havia quedat sense aigua i amb clars símptomes de deshidatrament a causa de la calor. Era el migdia del 19 de juliol de 2015, al costat d'una platja.

Què diu l'article que el condemna?

El delicte lleu contra els drets dels animals previst i penat a l'article 337bis del Codi Penal, la comet, "qui abandoni a un animal [...] en condicions en què pugui perillar la seva vida o integritat serà castigat amb una pena de multa d'un a sis mesos. Així mateix, el jutge pot imposar la pena d'inhabilitació especial de tres mesos a un any per a l'exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per a la tinença d' animals. "


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar