loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN desmantella el Festival d'Estiu i aposta per transformar-lo en un certàmen de teatre i espectacles de carrer

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimecres, 15 de febrer de 2017

Un cop lligada i presentada la programació de la temporada de primavera dels teatres municipals, l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona ja treballa per donar una nova forma al Festival d'Estiu. O al que en queda.

Foto: tarragona.cat

L'estratègia per a l'estiu dels nous gestors culturals de la ciutat passa ara pel teatre i per ampliar i donar difusió als espectacles de carrer, i tot en el marc d'un nou festival internacional de teatre, que agafaria el nom del desaparegut Festival d'Estiu de Tarragona, que ja combinava diferents arts en un espai tant emblemàtic com l'auditori del Camp de Mart, el teatre amb més capacitat de Tarragona.

Després de l'any de transició que va suposar el festival d'estiu de l'any passat, ja amb actuacions en espais repartits per la ciutat, com l'estrena amb Maria del Mar Bonet cantant al Pla de la Seu, però encara amb grups i músics "estrella" (Love of Lesbian i Manel, entre d'altres) al Camp de Mart, el festival organitzat enguany per l'Ajuntament ja no tindrà cap "estrella" entre la seva programació. "No repetirem festivals de cromos estrella", han assegurat fonts municipals al Circ, recordant que aquest tipus d'espectacles els deixen per a promotors privats, com ara la Tàrraco Arena, on al juliol hi actuaran, entre d'altres, David Bisbal i Melendi.

Festivals repetits

Aquesta fòrmula, de teatre internacional i amb espectacles i actuacions repartides per diferents espais de la ciutat, és la que ja defineix al Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), que ve organitzant la Sala Trono de manera bianual des de 2011, i amb el qual l'Ajuntament també hi col·labora. Enguany torna a tocar FITT, que va nèixer amb l'objectiu d'objectiu 
d'oferir
 una programació
 de 
teatre
 contemporani
 de
 qualitat
 barrejant
 espais
 històrics
 amb
 noves
 dramatúrgies,
 promocionant 
així
 Tarragona
 com 
a 
centre 
de
 creació 
i
 difusió
 teatral.


Fonts de Cultura han deixat clar que "no farem dues coses iguals", en referència al FITT, però han explicat que "primer hem de definir el nostre projecte i tenir-lo tancat", i "si poguéssim sumar els dos projectes, doncs perfecte, però encara ho hem de parlar amb ells".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar