loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Circ-Pretori és el monument romà preferit pels turistes que visiten TGN

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 14 de febrer de 2017

El Circ-Pretori és el monument romà preferit per les persones que visiten Tarragona. Ho porta sent des de 2010 i l'any passat ho va tornar a ser, i amb diferència. Més de 208.000 visitants; una xifra que suposa un augment de prop de 40.000 respecte l'any anterior. L'Amfiteatre romà va ser l'altre monument del conjunt patrimonial de Tàrraco que també va experimentar un increment substancial de visitants. En aquest cas, més de 25.000, deixant el número total en 177.000 visitants.

Foto: circdetarragona.com

D'esquerra a dreta, l'arqueòleg municipal, Joan Menchón; la regidora de Patrimoni, Begoña Floría, i el Director del Museu d'Història de TGN, Lluís Balart. Foto: Mauri

Els guarismes que trenquen la dinàmica de creixement són els de la maqueta de Tàrraco que es pot veure a l'Antiga Audiència. L'any passat va tenir quasi 30.000 visitants menys, tancant l'exercici a 112.000 visitants. L'interès per visitar les Muralles i pel Fòrum de la Colònia també van crèixer l'any passat. Pel Passeig Arqueològic hi van passar 102.000 persones (11.000 més que el 2015), mentre que el monument ubicat a la Part Baixa, tot i seguir sent el que menys atrau, va comptar amb 36.000 visitants, 9.000 més que l'any anterior.

En total, més de 638.000 visitants, comptant Casa Canals i Casa Castellarnau, les quals, tot i estar tancades al públic en general des de fa dos anys, van enregistrar un lleuger increment de visitants. La casa ubicada al carrer Cavallers (Castellarnau) va tenir més de 800 visitants, i Casa Canals, menys de 500.

Són dades facilitades per la regidora de Patrimoni de TGN, Begoña Floría, durant el balanç de les actuacions de l'àrea durant el 2016, en què ha estat acompanyada pel director del Museu d'Història de Tarragona, Lluís Balart, i per l'arqueòleg municipal, Joan Menchón.

Segons Floría, la xifra assolida "és una dada important, ja que ha anat creixent any rere any des de la crisi econòmica, concretament el 2012, que va baixar fins a 400.000 visitants aproximadament." Les millors xifres de visitants es remunten a l'any 2010, amb més de 650.000.

Intervencions i actuacions

Floría ha destacat l’impuls al Pla director de la Muralla, que conjuntament amb la Generalitat contempla un marc de futur i preveu 65 actuacions. Durant el 2016 es van començar els treballs de consolidació del tram de la baixada del Roser.

Una altra de les intervencions destacades ha estat l’excavació al carrer Ferrers que ha descobert una ocupació medieval amb estructures molt importants i part de la graderia que continua en la línia de Plaça Sedassos per damunt de les voltes del circ, i que amb la col·laboració de Fundació Mútua Catalana s’ha pogut dur a terme.

Des de la regidoria que controla Floría posen èmfasi en l’esforç per millorar les condicions d’obertura, en les constants actuacions de manteniment i en el bon treball de difusió tan a través del personal de museus, com del web o des de les oficines de turisme.

Divulgació històrica

L'àrea de Patrimoni s'ha felicitat un any més per l’èxit que va tenir el Festival Tàrraco Viva, proposant l’eix temàtic de Roma i Egipte, una fascinació mediterrània, i que amb això es pretén establir continuïtat per donar a conèixer a través de la divulgació històrica, la relació del món romà amb la història antiga.

Les jornades Europees del Patrimoni, les accions de divulgació històrica com Tarragona 1800 o la Nit dels Museus, també han estat "moments a destacar" segons Patrimoni.


Documents

Balanç Activitats Museu d'Història TGN 2016

Balanç Recintes Museu d'Història de Tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar