loader
menu

CIUTAT

El Fòrum de TGN per la Memòria abandona la Comissió Lluís Companys perquè se sent incòmode amb el PSC

El Circ Ciutat dijous, 16 de febrer de 2017

Nova polèmica a Tarragona al voltant de la figura de l'ex president Companys. Tot i que el plenari de l'Ajuntament va aprovar l'octubre de l'any passat una moció demanant l’anul·lació del judici i la sentència que va acabar amb el seu afusellament el 15 d’octubre de 1940, l'abstenció del grup municipal del PSC va generar controvèrsia i molta sorpresa.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

En la moció s'instava al Govern Central a anul·lar la sentència del judici sumaríssim i a realitzar totes les actuacions pertinents perquè l’honor del President Companys sigui reparat i també habilitar el procés administratiu necessari perquè el Consell de Ministres tramiti el corresponent certificat de nul·litat.

El Fòrum de TGN per la Memòria, dolgut i incòmode

La moció va ser aprovada amb els suports de CIU, ERC, CUP i ICV. El partit del govern es va aliniar amb Ciutadans (el PP va votar en contra) i això va provocar els retrets de la resta de partits que sí van donar suport a la moció. I també va coure, i molt, als membres de la Comissió Lluís Companys de Tarragona, creada fa alguns anys per organitzar cada 15 d’octubre els actes de record del magnicidi. Un dels seus membres més significatius, el Fòrum per la Memòria Històrica de Tarragona, ha anunciat que mentre el PSC continuï dins de la Comissió Companys, ells no hi volen ser.

En un comunicat, que trobareu en el document adjunt, el Fòrum per la Memòria Històrica argumenta i justifica les raons per les quals ha decidit abandonar el grup que honora la figura de l'ex president de la Generalitat, afusellat pel règim franquista un any després del final de la Guerra Civil: "Costa d’entendre l’abstenció d’aquest partit davant la moció presentada, i afortunadament aprovada. I costa més d’entendre quan el PSC/PSOE és un partit polític que va patir tota la repressió de la dictadura, que té militants afusellats per totes les cunetes del país i era partit membre del govern legítim de la República", explica el Fòrum.

Retrets a l'equip de govern pel pacte amb el PP

El pacte de govern amb el PP i Unió també podria tenir molt a veure amb la decisió, segons el Fòrum: "Potser aquesta incomprensible abstenció té a veure amb el pacte de govern que ha format amb el PP a la nostra ciutat [...] amb un soci com aquest, no és estrany que el PSC miri cap un altre costat i s’oblidi de la seva història i dels valors republicans del socialisme. La seva abstenció a la moció és del tot injustificable", es lamenten des del Fòrum.

Per tot això, des del Fòrum anuncien la "decisió de deixar aquesta Comissió si el PSC continua formant-ne part."

Amb la marxa del Fòrum de TGN per la Memòria, la Comissió Lluís Companys de Tarragona perd un membre i es queda amb 14: ANC, CUP, CCOO, Demòcrates de Catalunya, ERC, EUiA, ICV, MDC, Òmnium, PdCAT, Súmate, PSC, UGT i Unió de Pagesos.


Documents

Comunicat Fòrum de TGN per la Memòria


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar