loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Bóta i els Ninots donen el tret de sortida al Carnaval

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 21 de febrer de 2017

Tarragona continua el compte enrere perquè arribi el Carnaval. Com ja és habitual durant els dies previs, s'han presentat el Ninot i la Ninota, que ens acompanyaran tots els dies que duri la disbauxa, i també s'ha instal·lat la Bóta davant de la porta de l'Ajuntament. Amb aquest primer acte de presentació de tres elements clau d’aquesta festa i l’arribada demà dimecres 22 del Rei i la Concubina, engeguen els dies més importants del Carnaval de la ciutat.

Fotos: Tarragona Cultura

Fotos: Tarragona Cultura

Dijous gras tindrem un any més el repartiment de coques de llardons i carnaval gastronòmic al Mercat Central; i la Disfressa d’Or a la TAP, de la que, per primera vegada, dos dies abans ja en tenim les 3.000 entrades exhaurides.

Divendres serà el torn del carnaval dels petits i dissabte amb la Baixada del Pajaritu, la Rua de l’Artesania i les diferents revetlles a la nit, serà el dia fort del cap de setmana. Un any més tothom sortirà al carrer, lluint el resultat de gairebé un any de feina i amb l’objectiu de competir per ser els millors o simplement a passar-ho bé.

Un operatiu de més de 250 persones

Més de 250 persones treballen directament per fer realitat el Carnaval tarragoní agilitzant i millorant tots els actes dia rere dia. D’una banda, la regidora ha apuntat que el Carnaval disposa d’un important desplegament d’agents de Protecció Civil, una mitjana de 50 persones treballen en els principals actes com són les Rues i l’Enterrament del Rei Carnestoltes i així mateix ho fan els voluntaris dels Jocs 2018, amb unes divuit persones en cada rua.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana realitza un important desplegament, d’uns cent quaranta agents, que amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra vetllaran pel bon funcionament dels actes més multitudinaris. Creu Roja col·laborarà directament a la Rua de l’Artesania posant a disposició dues ambulàncies i deu voluntaris.

Des de l’Àrea de Cultura, d’on treballen directament unes vint-i-cinc persones, també s’ha encarregat a la Brigada Municipal més de 300 tanques per delimitar els diferents espais de desfilada i espectacle i un escenari per diferents activitats. Els Serveis de Neteja també duran a terme accions especials al llarg de la setmana, com la neteja d’espais un cop acabades les activitats o els diversos desplaçaments de contenidors pel pas dels actes itinerants, així mateix com altres àrees de la casa com Relacions Ciutadanes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar