loader
menu

CIUTAT

Tarragona lluita contra els taxis il·legals

Sergi Casado Ciutat dijous, 25 d'abril de 2013

L'Agrupació de Ràdio Taxi Tarragona ja fa temps que lluita contra la competència deslleial. La pateixen al Port a diferents indrets de la ciutat, però per molt que ho intentin i ho denunciïn, mai l'acaben d'erradicar.

Taxis de l'agrupació Ràdio Taxi Tarragona, al carrer Pere Martell. / circdetarragona.com

L'estació d'autobusos és on els transport clandestí de viatgers és més flagrant. El col·lectiu de taxistes tarragonins compta amb 93 llicències, però cap dels seus vehicles té accés a l'interior del recinte, malgrat que ho reclamen a la Guàrdia Urbana des de fa anys, sense que, de moment, hagin rebut permís per fer-ho. Això provoca que el negoci que obtenen dels passatgers que arriben a la terminal d'autobusos tarragonina, i que volen desplaçar-se a un altre destí és pràcticament inexistent. El president de l'agrupacio, Joan Miquel Barragán, ressignat, assegura que ja fa temps que han detectat la presència de diferents captadors de passatgers extrangers, principalment del nord d'Àfrica i d'altres països d'Europa, que operen sense cap tipus de llicència. "Sempre truquem a la Guàrdia Urbana per denunciar-ho, però, un cop allí, els clients asseguren que són familiars o que coneixen la persona que els ha de portar a algun altre lloc i llavors no es pot fer res".

Malgrat que es tracta d'un delicte continuat, ja que des de l'agrupació insisteixen que les persones que fan de xofer transiten per l'estació "els cinc dies de la setmana i després utilitzen la mateixa furgoneta", legalment, de moment, no els deixen emprendre cap acció legal contra ells.

A l'estació de tren i a la de l'AVE també han denunciat la competència deslleial. A la de ferrocarril, des de l'agrupació s'afirma que treballen taxis les 24 hores del dia, amb conductors que no estan degudament assegurats. "Com que no paguen tants impostos, es poden permetre fer descomptes sobre les nostres tarifes, i de vegades, també les inflen", insisteix Barragán, el qual confessa que ja ha portat el cas al Ministeri de Treball en reiterades ocasions. "Només caldria que un inspector s'hi fixés i demanés el contracte de feina als conductors, però tampoc no ho fan", lamenta decebut. La il·legalitat es cometria en dos vehicles, els quals, no pertanyen a l'agrupació.

Els problemes a l'estació de l'AVE venen perquè, segons l'agrupació, els vehicles amb llicència a la Secuita i a Perafort sempre tenen prioritat a l'hora de recollir passatgers. "Ja pots estar tu fent fila i esperant gent, però quan arriba un taxi d'un dels dos pobles sempre es posa al davant".

Al Port només treballen una quarta part del que ho podrien fer. "Tenim fitxats prop d'una desena de cotxes que treballen amb llicències de fora de Tarragona. Nosaltres tenim responsabilitat civil il·limitada, i ells no, i en el cas que hi hagués un accident segur que tindrien un greu problema", apunta Barragán. De les prop de 25 empreses consignatàries que operen actualment al Port de Tarragona, l'agrupació Ràdio Taxi només treballa amb 5. En aquest sentit, lamenten que no poden competir amb els vehicles d'aquestes empreses, els quals, sovint són de gamma alta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar