loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets del Serrallo i els Castellers de SPiSP, indignats en ser exclosos de "TGN, ciutat de castells"

Sergi Casado Cultura i patrimoni divendres, 26 d'abril de 2013

Si la campanya "Tarragona, ciutat de castells", presentada per l'Ajuntament, junt amb els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove, havia de servir per treure rendiment turístic del món casteller, el primer que ha obtingut és que les altres dues colles de la ciutat, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau, se sentin traïts, marginats i menystinguts. La iniciativa, de moment, ha nascut impulsada per les dues colles grans de la ciutat, i a més, amb l'apadrinament del consistori i del Patronat de Turisme. Aquest sectarisme és el que ja han denunciat, tant la colla del barri mariner com la del barri cooperativista.

Una imatge de la diada de Sant Jordi, amb els Castellers de SPiSP, de verd, en primer terme. / circdetarragona.com

"No teníem constància de res i ens han deixat totalment fora de joc", lamenta el president dels Xiquets del Serrallo, Lluís Monfort, el qual reitera que "no entenc les raons per les quals hi ha hagut tant d'hermetisme al voltant d'això". Monfort, a més, no s'explica com, d'acord amb el programa de "Tarragona, ciutat de castells", el 29 de juny se celebrarà una diada castellera a la plaça del Rei; una data que coincideix, casualment, amb la festivitat del barri pescador, que se celebra aquell mateix dia, en el qual, els blaus celebren, des de fa anys, una actuació al barri.

La indignació no és menor en el sí dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, la qual, també celebra la seva diada el mateix dia 29, coincidint amb les festes majors del barri. Per això, el seu president, Ricard Marrugat, també ha exterioritzat el seu gran malestar: "L'Ajuntament ha ficat la pota fins al fons perquè la lectura que es desprèn de la campanya presentada és de marginació total i absoluta cap a la nostra colla i cap als Xiquets del Serrallo". A més, tant Marrugat com Monfort han confessat que no tenien coneixement concret de "Tarragona, ciutat de castells". Únicament, una idea molt vaga, ja que el dia de la presentació del díptic de la Diada de Sant Jordi, el passat dia 22 d'abril, Marrugat ha assegurat que els presidents dels Xiquets de Tarragona i de la Colla Jove els van fer "mig explicar" que estaven treballant "de cara al futur" en una iniciativa relacionada amb el turisme. "El que no ens pensàvem és que al cap de dos dies ja es presentaria el programa, senyal que estava tot lligat. Això, ja t'indigna encara més", denuncia el president de la colla de Sant Pere i Sant Pau.

Veient que no ha fet les coses com devia, des del consistori ja s'han afanyat per mirar d'apagar el foc encès i aquesta mateixa tarda, la regidora de Turisme, Patrícia Anton, es reunirà amb representants de les dues colles que han quedat excloses de la campanya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar