loader
menu

CIUTAT

Ballesteros s'oblida dels Jocs i reobre la porta a repetir com a candidat

Sergi Casado Ciutat dimecres, 01 de març de 2017

La darrera conferència de l'alcalde Ballesteros no passarà a la història, i si ho fes, seria perquè per primer cop es va oblidar dels Jocs Mediterranis. De ser el projecte estel·lar en les darreres conferències, a ser mencionat, i de passada, en la conferència d'enguany, que portava com a títol "El futur de Tarragona: Feina de totes i tots", i que s'ha celebrat a la sala d'actes del Col·legi d'Advocats de TGN i organitzat pel Col·legi de Periodistes de la Demarcació de TGN.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Lluny de donar explicacions sobre la fallida i l'ajornament al 2018, l'alcalde ni tan sols li ha dedicat un paràgraf sencer en els 11 fulls que tenia preparats. "No ens podem conformar amb petits èxits efímers dins un plenari, quan el que està en joc és el futur de la nostra ciutat, es digui Jocs 2018, es digui Budellera, es digui IKEA, es digui Mercat o es digui com es digui". I fins aquí tot el que ha explicat Ballesteros a la societat civil tarragonina sobre el gran projecte que fins ara havia estat un dels eixos sobre els quals havien girat les seves darreres conferències.

Al seu entendre, els Jocs "ja no són el tema del 2017", ha assegurat després, en una entrevista posterior amb periodistes, on ha argumentat les raons per les quals, ara mateix, els Jocs de 2018 "no formen part del futur immediat". Les paraules de Ballesteros han sorprès alguns espectadors i fins i tot s'ha fet un extrany silenci. Clar i ras. Els Jocs de 2018 no formen part del futur immediat de Tarragona, tot i que la conferència tractava precisament del futur.

Obre la porta a tornar-se a presentar

Ballesteros, a més, ha reobert la porta a presentar-se a la reelecció per les properes municipals, l'any 2019, quan ja l'havia deixat tancada, i a pany i forrellat. Però ha canviar de parer, i segons diu, per per l'estima que diu que nota, tant des de dins del partit com des de la ciutadania. "És cert que vaig dir que no, però és veritat que molta gent m'ho ha dit, i alguns companys m'han dit que m'ho pensi", ha afirmat l'alcalde tarragoní, també durant l'entrevista. Després del 2018 prendrà la decisió.

"Em comprometo"

Si el binomi Jocs 2018 tan sols ha aparegut un cop durant la conferència, l'expressió "em comprometo" l'ha utilitzat almenys en vuit ocasions, una de les quals en referència a la Part Alta, on vol fer compatible l'activitat turística, l'empresarial i d'oci amb la qualitat de vida dels residents. També s'ha compromès a lluitar per erradicar l'incivisme, per mantenir les polítiques educatives, les socials i les de promoció econòmica, per la defensa d'una sanitat pública de qualitat, per la defensa del medi ambient...

Gran aliança dins del plenari pels projectes estratègics

La conferència li ha servit a l'alcalde per culpabilitzar a la crisi econòmica d'alguns dels projectes incomplerts a la ciutat, però també per assegurar que algunes de les propostes que ja s'arrosseguen d'anys anteriors agafaran forma enguany. El Banc d'Espanya, la Tabacalera, la connexió dels barris gràcies al POUM, el projecte de la Savinosa, el Mercat Central...Dels Jocs, res de res.

L'alcalde ha enviat també un missatge a l'oposició. Els demana un gran pacte de ciutat per lluitar pels grans projectes de ciutat, tot i que, un cop preguntat per quins projectes tindrien cabuda dins d'aquesta gran aliança, l'alcalde tan sols s'ha referit a la reversió de l'N-340 a la Savinosa; un projecte sobre el qual només té competències l'Estat.

Ballesteros ha acabat recordant que "les meves úniques sigles són TGN, que poden ser sigles de Tarragona o de Tarragona Gran, Naturalment".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar