loader
menu

CIUTAT

Les escoles i les entitats de TGN podran apadrinar un tram de l'Anella Verda

El Circ Ciutat dimecres, 08 de març de 2017

Tarragona vol donar a conèixer l'Anella Verda. Durant aquests dies s'ha posat en marxa un projecte que neix amb la voluntat de promoure el coneixement del gran pulmó verd de la ciutat entre la comunitat educativa, i també entre la ciutadania.

Forma part del projecte "Anella Verda", impulsat per Gent Amiga de l'Anella Verda i l'Associació Educació i Acció. L'Ajuntament de TGN hi col·labora a través de l'IMET

La primera actuació del projecte és un curs per a docents i educadors sobre els camins de l'Anella Verda. L'objectiu és que el professorat conegui aquest entorn verd i impulsi treballs de recerca i innovació dels diferents nivells educatius (primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional i universitat) des de múltiples perspectives: patrimonial, mediambiental, turística, esportiva...

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: tarragona.cat

Escoles i entitats podran apadrinar un racó de l'Anella

A l'abril, el projecte s'estendrà a entitats i el conjunt de la ciutadania, des de múltiples vessants. Es podran apadrinar racons de l'Anella Verda, i també es preveu que es puguin desenvolupar plans ocupacionals o actuacions adreçades a jovent en risc d'abandonament escolar per mantenir o millorar l'entorn de l'Anella. En l'àmbit educatiu, més d'un centenar de diferents escoles participants en el projecte es trobaran en un dels camins de l'Anella Verda. La cita és el dijous 27 d'abril.

L'Ajuntament de TGN col·labora en el projecte a través de l'Institut Municipal d'Educació (IMET,) des d'on es promourà un concurs per premiar les millors propostes dels centres educatius en relació als camins de l'Anella Verda. En una segona fase també s'obriran noves iniciatives, com que els centres de secundària puguin desenvolupar el seu servei comunitari amb tasques a l'Anella Verda.

Els centres que s'acullin al projecte rebran el distintiu de Gent Amiga de l'Anella Verda i gaudiran d'una exposició itinerant que s'inaugurarà el mes de maig. Per la seva part, els docents que realitzin el curs rebran un certificat oficial a la formació per part de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès.

El projecte està impulsat per les entitats Gent Amiga de l'Anella Verda i l'Associació Educació i Acció i compta amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona a través de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET).

El conseller d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, ha remarcat que l'objectiu del projecte és "donar a conèixer l'Anella Verda, redescobrir aquest magnífic patrimoni natural i fer possible que la ciutadania s'hi impliqui per tenir-ne cura, gaudir-ne i difondre-la".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar