loader
menu

CIUTAT

TGN importa de Lleida un programa d'educació emocional i sexual per a joves

El Circ Ciutat dijous, 09 de març de 2017

Seguint el fil conductor de la campanya contra el sexisme "Respecta'm", l’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa un programa d'educació afectiva i sexual per a joves, que porta com a títol "Max in love". Es tracta d’una proposta teatral nascuda a la Paeria (Ajuntament) desenvolupada amb èxit des de fa quatre anys per l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.

El nou programa, 'Max in love', és una continuació de la campanya contra el sexisme "Respecta'm" i va adreçat a joves entre 13 i 17 anys i als seus educadors

Max in Love- Respecta'm Tarragona està adreçat a joves de 13 a 17 anys i als seus educadors, i pretén abordar de manera els aspectes que interactuen en la sexualitat –afectivitat, aspectes fisiològics, culturals i educatius- així com les diferències de gènere i els valors personals davant la presa de decisions.

Foto: Mauri

Imatge: Ajuntament de TGN

Matge: Ajuntament de TGN

La regidora de l'Àrea de Serveis a la Persona de TGN, Ana Santos, ha explicat que han escollit aquesta proposta "perquè és una potent eina d'educació emocional que compta amb una llarga trajectòria d’èxit i, en la versió desenvolupada a Tarragona, posarà el focus en les relacions respectuoses entre iguals, seguint el fil conductor de la campanya Respecta’m, iniciada a Tarragona l’any passat en l’àmbit de l’oci nocturn”.

Els encarregats d’impulsar el projecte a Tarragona seran les mateixes persones que ho han fet possible a Lleida; en aquest cas, el director de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, Antonio Gómez, qui ha destacat que “es tracta d’una selecció que fuig de la concepció de càsting competitiu i es farà a través de tallers teatrals on tothom que hi participi es beneficiarà des del minut zero d'una experiència sense guió, sense diàlegs encotillats... [...]”.

L'obra es representarà a la tardor al Metropol

Durant aquest mes de març s'iniciaran els tallers teatrals dels quals sortiran vuit protagonistes que a la tardor posaran en escena l'obra, en una gala prevista al Teatre Metropol. L'Ajuntament fa una crida a tot l’alumnat de les esmentades edats (13-17 anys) dels Instituts de la ciutat perquè participin en el procés de creació de Max in Love-Respecta’m Tarragona.

L'arrencada dels tallers és només l'inici d'un llarg procés de treball, que inclou l'elaboració d'una guia pedagògica per orientar els educadors en el treball posterior amb les joves i que estarà enllestida al juny. La representació de l’obra es farà als mesos d’Octubre-Novembre al Teatre Metropol on es convidarà a tots els instituts de secundària. També està prevista una representació per la ciutadania en general per conscienciar als adults, pares i mares del jovent perquè puguin fer un treball educatiu dins les seves famílies sobre les relacions afectivo-sexuals dels seus fills i filles.

Les inscripcions per participar a Max in Love – Respecta’m es poden fer a través de la web www.tarragonajove.org o enviant un correu electrònic amb les dades de contacte maxinlove.respectam@gmail.com. El termini per apuntar-se ja és obert i finalitza el dia 31 de març.

Respecta'm a les aules

Paral·lelament a l’obra de teatre, s’estan desenvolupant focus grups de sensibilització sobre el tema de la campanya Respecta’m en 8 Instituts de secundària com a prova pilot durant aquest curs.


Documents

Programa Max in love TGN - Respecta'm


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar