loader
menu

CIUTAT

Una queixa d'un turista sobre l'accés al Patrimoni fa intervenir l'alcalde

Sergi Casado Ciutat dissabte, 27 d'abril de 2013

Algú s'imagina que, amb l'entrada adquirida per accedir a un dels recintes que formen part del conjunt patrimonial de la Tàrraco Romana, no et permetin visitar-lo, i a més, de males maneres? Doncs això passa a Tarragona.

Aquesta és la invitació gratuïta per la qual els turistes van pagar 5,40 euros, i amb la qual no van poder accedir al Fòrum de la Colònia. / circdetarragona.com

Aquesta és la nota, a mà, amb la qual sí van poder entrar a l'Amfiteatre romà. / circdetarragona.com

Imatge de les tanques que envolten el Fòrum de la Colònia, a l'alçada del carrer Cervantes. / circdetarragona.com

Hauria de ser la història d'un error, o qui sap, si va ser fruit del desconeixement, o de confusió a l'hora d'entregar documents. Però posa de manifest que la cura del patrimoni romà de la ciutat necessita millorar, principalment respecte al tracte amb el visitant, conscient de la imatge que s'emportarà.

La història va tenir lloc el cap de setmana passat, quan un grup de tres turistes de Girona, acompanyats d'una tarragonina, van adquirir una entrada conjunta amb l'objectiu de visitar els sis recintes als que tenen dret amb el tiquet: la Casa Castellarnau (lloc on la van comprar), la Casa Canals, l'Amfiteatre, el Pretori i el Circ, les Muralles i el Fòrum de la Colònia. Com que són estudiants, cadascun dels quatre joves va pagar els 5,40 euros corresponents, que és la tarifa conjunta per a les entrades bonificades per a diferents col·lectius, com també pensionistes, aturats.. que vulguin visitar els sis recintes esmentats.

Com faria qualsevol turista en qualsevol ciutat del món, cap dels quatre es va adonar que l'entrada que tenia entre les mans no era l'adequada, ja que es tractava d'una invitació gratuïta (vegeu imatge), per la qual, a priori, no caldria fer cap despesa.

Un cop feta la visita a la Casa Castellarnau i a la Casa Canals, i havent dinat al Serrallo, de tornada, ja que els venia de pas, van decidir entrar al Fòrum de la Colònia. Des del primer moment, el funcionari els va denegar l'accés, i segons relata la mateixa protagonista, amb intimidacions i amb un tarannà molt poc dialogant. "Ens va preguntar d'on havíem tret les entrades, que era impossible que les haguèssim comprat, i que en cap lloc indicava que les haguèssim pagat", recorda la noia, encara estorada.

Finalment, després que des de la porta els diguessin "vostès, amb aquesta entrada no entren", i els instessin a reclamar a la Casa Castellarnau (els dissabtes a la tarda està tancada) van girar cua, decebuts amb el tracte. Es van dirigir a l'oficina de turisme de la Rambla Nova, a on tampoc els van poder donar cap solució. La gestió de les entrades per als monuments romans és exclusiva del Museu d'Història, depenent de la regidoria de Cultura i Patrimoni.

Amb la incertesa de saber si podrien accedir a l'Amfiteatre, un altre dels monuments que està inclòs dins de l'entrada, els quatre turistes van aconseguir que els deixessin passar gràcies al bon tracte que, en aquesta ocasio, sí va dispensar la persona que era a la guixeta. "Ens va fer unes anotacions a mà al darrere de les entrades i així vam poder passar", indica la protagonista.

Amb el pas dels dies, la protagonista creu que els van vendre una invitació gratuïta i els van fer pagar-la. A més, es pregunta si aquesta pràctica és habitual.

La queixa va arribar al facebook de l'alcalde, el qual, es va interessar per l'assumpte, i per això ja n'ha reclamat un informe. "Em va dir que cap ciutadà no pot rebre un no com a resposta i menys un turista", indica la protagonista. La queixa, però, ja ha estat retirada del compte de l'alcalde.

Per la seva banda, la regidora de Cultura i Patrimoni, Carme Crespo, ha restat importància a l'assumpte, qualificant-lo "d'error que passa en moltes altres ciutats".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar