loader
menu

CIUTAT

L'entorn del Mercat: 10 anys de travessia pel desert

Joan Castell Ciutat dimarts, 14 de març de 2017

Després de gairebé una dècada inoperatiu, el Mercat Central de Tarragona recuperarà la vida pròpia aquest dijous. Una resurrecció molt esperada pels comerços i veïns que conformen l'entorn del Mercat i que només ells saben tot el que han patit fins a dia d'avui. Ara, però, ja veuen el promès oasi.

Durant aquest temps de paràlisi a causa de les obres, més d'un centenar d'establiments dels carrers propers a l'edifici de la discòrdia han hagut d'abaixar les persianes

"Han estat deu anys d'angoixa, misèria, pena i no sé quantes coses més" confessa Josep Maria Juan, president de la Unió d'Empresaris Voltants Mercat Central. "Un temps amb botiguers arruïnats, empresaris que s'ho han jugat i perdut tot". Tot i la duresa de l'afirmació, el Josep Maria "no vol mirar enrere, perquè ara comencem a veure la llum".

Una imatge del carrer Centelles. Foto: circdetarragona.com

Local tancat a tocar del Mercat Central. Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Més d'un centenar de comerços han tancat

Però si tirem la vista enrere, el panorama comercial que trobem és desolador. Durant aquests deu anys de paràlisi del projecte de reforma del Mercat, més d'un centenar d'establiments dels carrers propers a l'edifici de la discòrdia han hagut d'abaixar les persianes. Una xifra que resulta impactant i que no contempla aquells negocis que han tancat per jubilació.

A més, alguns dels locals han canviat de negoci fins a tres o quatre vegades. Negocis ubicats en els carrers Cristòfor Colom, Reding, Governador González, Lleida o Cañellas. Uns carrers que comencen a recobrar certa vitalitat nostàlgica. Però fent una volta ràpida encara es poden veure prop d'una desena de locals amb la persiana abaixada i amb el cartell de lloguer com a reclam a futurs empresaris.

Des de l'Ajuntament ja s'ha manifestat en reiterades ocasions la confiança en que la zona tornarà a revifar a partir d'aquest dijous. I des de la Unió d'Empresaris també ho creuen. "Ho estem desitjant tots els comerços del voltant. Esperem que els propers dies hi hagi una gran afluència de gent i que aquesta zona es torni a convertir en el rovell de l'ou que vam ser temps enrere".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar