loader
menu

CIUTAT

Set parades i sis locals comercials del nou Mercat continuen sense amo

El Circ Ciutat dijous, 16 de març de 2017

El Mercat Central de TGN ha tornat a aixecar la persiana amb quaranta parades obertes. N'hi ha de dedicades a la venda de carn, xarcuteria, aus i precuinats (16), de venda de peix i marisc (10), de fruita i verdura (8) i mitja dotzena més dedicades a la pesca salada, fruits secs, fleques i bars. Però encara n'hi ha 7 per adjudicar, i el termini per presentar ofertes finalitza la setmana que ve.

Foto: circdetarragona.com

A la planta inferior, dels 14 locals comercials disponibles, tan sols n'hi ha vuit ocupats, i això que sis ja els ocupa Mercadona. Els altres dos són de venda de maquinària de restauració i de productes ecològics.

L'edifici modernista de la plaça Corsini ha tornat a obrir portes amb una superfície de més de 22.000 metres quadrats, dels quals més de 12.000 estan ocupats pel Mercat, la planta comercial i la planta logística. Els 10.000 metres quadrats restants corresponen a les dues plantes de pàrquing, amb capacitat per a més de 300 vehicles.

47 milions d'euros

El cost total de la remodelació del Mercat ha estat de 47 milions d’euros: la remodelació de l’edifici ha tingut un cost de 19,9 milions d’euros; la construcció de l’aparcament, 6,5 milions; les despeses de les fases prèvies al projecte, 17 milions (redacció del projecte, modificació del projecte, acondicionament mercat provisional, intervencions arqueològiques, etc.) i el manteniment i cost de la carpa des del 2007, 3,5 milions d’euros.

Horaris i remodelació

El Consell d’Administració d’Espimsa celebrat el 8 de març va aprovar que l’horari comercial sigui de 8.30 a 21 hores, per la petició realitzada pels representants dels paradistes a la Comissió Negociadora. En aquest aspecte, el Reglament del Mercat Central indica que totes les concessions i espais cedits del Mercat Central hauran d’estar obertes al públic ininterrompudament com a mínim de les 9 del matí a les 20 hores. També es va acordar que durant l’obertura interrompuda, de 9 a 20 hores, sempre hi hauria un mínim del 60 per cent de la superfície comercial oberta o del 60 per cent de les botigues obertes.

Un edifici històric

El Mercat Central de Tarragona va obrir les seves portes el 19 de desembre de 1915 i es va inaugurar el dia 26 del mateix mes. L’edifici va ser projectat per l’arquitecte Josep M. Pujol de Barberà. Cent anys després, s’estrena un mercat modernista amb els motius decoratius, la serralleria, les columnes de forja, les cintes metàl·liques i la reproducció de la coberta original. El projecte de la remodelació actual ha anat a càrrec de l'enginyer Rafael Cabré Villalobos amb la col·laboració de l'arquitecte Jesús Molina Aragonés i l'arquitecte tècnic Josep Maria Navarro Garcia.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar