loader
menu

CIUTAT

La química Covestro ajorna el tancament de la planta de producció de TGN

El Circ Ciutat dissabte, 18 de març de 2017

L'empresa química Covestro, filial de la multinacional Bayer, ha fet marxa enrere i finalment no tancarà la planta de producció que té a Tarragona, anunciada per a finals d'enguany i que hauria afectat a uns 120 treballadors. Covestro ha decidit seguir amb la producció del precursor de l'escuma rígida MDI a la planta tarragonina per l'augment significatiu de la demanda de MDI.

La mesura, que s'havia d'aplicar a finals d'enguany, hauria afectat a més d'un centenar de treballadors

A més, Covestro ha aconseguit tenir accés a importants matèries primeres, especialment clor, al centre de treball de Tarragona per als propers anys més enllà del final de 2017. D'acord amb els plans actuals, l'impacte en els empleats serà minimitzat.

Una imatge d'Andrea Firenze, directiu de Covestro. Foto: Covestro

"És una bona notícia per al centre de treball de Tarragona i els nostres empleats. Amb la continuïtat de la nostra producció a Tarragona volem contribuir fiablement al creixement futur dels nostres clients. "Va dir Andrea Firenze, director general de Covestro, S.L. a l'Estat.

Què és MDI?

L'MDI és un component important en la producció de l'escuma rígida del poliuretà que s'utilitza entre altres aplicacions per a l'aïllament efectiu d'edificis i al llarg de tota la cadena de fred. Els estalvis energètics aconseguits condueixen a una reducció de les emissions de CO2.

Covestro té dues seus de producció a l'Estat, on actualment hi treballen unes 330 persones, 120 de les quals a la planta de TGN. El centre de treball de Covestro a Barcelona (Zona Franca) es dedica a la fabricació de resines i la producció de recobriments, tractaments tèxtils i de teixits, dispersions acríliques i poliuretans. A la fi de 2016, la companyia va anunciar la incorporació d'una nova línia de producció de dispersions de poliuretans per al revestiment de tèxtils.

Al centre de treball de Tarragona, Covestro manté una fàbrica de MDI, una casa de sistemes i instal·lacions d'infraestructura, que a més donen servei a altres companyies al parc químic. Addicionalment es construirà un centre logístic per àcid clorhídric a Tarragona, amb una inversió d'uns tres milions d'euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar