loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN projecta la remodelació del Metropol sense saber encara si gestionarà l'arxiu Jujol

Joan Castell Cultura i patrimoni dilluns, 20 de març de 2017

És època de remodelacions a Tarragona. Enllestida la del Mercat Central, el següent equipament en rentar-se la casa serà el Teatre Metropol. Una actuació esperada i ja pressupostada. A més, la remodelació del Teatre donarà pas a la creació al Centre d'Interpretació Josep Maria Jujol, que hauria d'integrar l'Arxiu Jujol.

La remodelació del Metropol serà una realitat aviat. Foto: El Circ

L'arquitecte Josep Llimàs, qui ja va restaurar l'equipament ara fa 20 anys, està acabant d'ultimar el projecte. Un cop aquest estigui enllestit, el Teatre tancarà al públic per començar les obres. Ara mateix, no hi ha data exacta, però està previst que aquestes comencin de cara la propera tardor. El projecte també marcarà el temps total de l'execució.

En total, es destinaran 200.000 euros ja previstos en els pressupostos del 2017. Uns diners que serviran per condicionar l'accessibilitat i la seguretat del Teatre, també realitzar un canvi en les butaques i renovar l'escenari. El propi conseller afirma que "en 22 anys s'hi ha fet ben poca cosa. Està en una situació lamentable i li falta molta feina per fer".

L'Arxiu Jujol, el següent pas

Un cop la remodelació estigui enllestida serà el moment de posar fil a l'agulla per convertir en realitat l'Arxiu Jujol. Tal i com explicava el conseller Prats a Onda Cero Tarragona, l'arxiu "és propietat de la família de l'arquitecte. Tenen cedit una part de l'arxiu del col·legi d'arquitectes a Barcelona. Nosaltres el volem a Tarragona i volem que vagi als pisos superiors del Metropol".

El propi conseller ha desvetllat que "he parlat diverses vegades amb la família. Ells veuen bé que apostem pel projecte. Si nosaltres fem els deures serà més factible". Si finalment s'aconsegueix la cessió de l'Arxiu Jujol, els pisos superiors es convertirien en el Centre d'Interpretació Josep Maria Jujol i integraria l'Arxiu.

"Si no cuidem el Metropol, tenim descuidada una part de l'essència de Tarragona. Sobre aquest equipament ha de pivotar tot el modernisme de Tarragona". Tota una declaració d'intencions del conseller de Cultura.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar