loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets reiteren que "TGN, ciutat de castells" és una iniciativa només d'ells i de la Colla Jove

Sergi Casado Cultura i patrimoni dissabte, 27 d'abril de 2013

Després que, tant els Castellers de Sant Pere i Sant Pau com els Xiquets del Serrallo, van quedar exclosos de la campanya "Tarragona, ciutat de castells", destinada a obtenir rendiment turístic del fet casteller, entre d'altres objectius, l'Ajuntament ha intercedit per mirar d'apaivagar tensions i el malestar que ha estat circulant per la xarxa en els darrers dies, del qual es desprenia que les colles del Serrallo i la de SPiSP se sentien marginades.

Enric Seritjol, president de la Colla Xiquets de Tarragona. / diada.cat

Des de la regidoria de Turisme, la seva màxima responsable, Patrícia Anton, ha deixat clar que no es vol perjudicar a cap colla de la ciutat, i ha recordat que la iniciativa va sorgir dels Xiquets de Tarragona i de la Colla Jove, a la qual, l'Ajuntament, per mitjà del Patronat de Turisme, hi ha donat suport, però mai amb l'objectiu d'afavorir a unes colles en detriment d'unes altres.

En aquest aspecte, el president dels Xiquets de Tarragona, Enric Seritjol, s'ha mostrat sorprès i estupefacte amb les queixes del Serrallo i dels Castellers de SPiSP i ha estat taxatiu: "És una iniciativa pròpia, juntament amb la Colla Jove i si alguna altra colla de la ciutat, només pel fet ser de Tarragona, s'ha sentit ofesa, sincerament no la veig per cap banda i no l'entenc. Nosaltres tenim autonomia per fer el que volem. Vam presentar la proposta a l'Ajuntament i ens van dir que sí, i res més. No entenc la polèmica ni el malestar". A més, ha explicat que ningú de cap de les dues colles "ofeses" s'ha posat en contacte directament ni amb ell ni amb ningú de la colla Jove. "Només he vist coses i denúncies per la xarxa".

Seritjol ha recordat que iniciatives com "Tarragona, ciutat de castells" "es venen fent des de fa molt de temps, com per exemple a Vilafranca, on ja fa trenta anys que la celebren". Per això, ha insistit que no entén perquè els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau se senten marginats. En aquest sentit, i reiterant que es tracta d'una proposta únicament impulsada pels Xiquets i per la Jove de Tarragona, també ha deixat la porta oberta perquè les altres dues colles de la ciutat també hi puguin participar, tal com es va anunciar en la roda de premsa del dijous 25 d'abril.

Una de les principals queixes que havien denunciat les dues colles és que la diada prevista en el marc de la campanya "Tarragona, ciutat de castells", del dia 29 de juny, coincidia, tant amb la diada dels Xiquets del Serrallo amb motiu de les festes de Sant Pere, i a més, també trepitjava el dia casteller a Sant Pere i Sant Pau, immers en les festes majors del barri durant aquelles dates. Anton ha explicat que el dia de celebració de la Diada es pot canviar, i va insistir que l'enrenou potser s'ha originat per la poca comunicació entres les colles; un fet que, des del primer moment, ha tractat de solventar.

El president dels Xiquets ho ha negat, recordant que la diada del 29 de juny estava inicialment prevista pel dia 30 "però aquell dia ja se celebra la del Serrallo".

En els propers dies, possiblement dijous que ve, les quatre colles s'asseuran, encara que per les manifestacions del màxim responsable dels Xiquets sembla difícil que el Serrallo i els Castellers de SPiSP participin en la primera edició de la setmana castellera de finals de juny. això, sí, l'Ajuntament ja ha actuat com a intermediari per llimar aspereses i tensions.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar