loader
menu

CIUTAT

Els sindicats alerten que el govern de Ballesteros 'ja no és d'esquerres i no busca el consens'

El Circ Ciutat dilluns, 20 de març de 2017

El nou catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament continua generant malestar entre els representants sindicals. La CGT, el sindicat minoritari al consistori, ja va alertar, ara fa uns dies, que el nou catàleg amb els llocs de treball que pretenia aprovar l'equip de govern de Ballesteros només afavoriria una cinquantena de treballadors, principalment alts càrrecs, i que deixaria fora més de 900 treballadors.

Ara, en canvi, qui ha avisat de les greus conseqüències que tindrà l'aprovació del nou catàleg laboral del consistori és el sindicat majoritari al Palau Municipal, la UGT. En un comunicat, auguren que "suposarà un trencament en les relacions entre l’equip de govern, formacions de l’oposició i els sindicats amb representació a l’Ajuntament."

Lamenten que "el govern del Sr. Felix Ballesteros ja no és un govern d’esquerres que busca el consens i l’acord de la majoria dels representants dels treballadors i treballadores, la influència del pacte de govern l’està condicionant de forma negativa".

El rebuig de 5 sindicats representats a l'Ajuntament (UGT, USOC, CCOO i SPPM-CAT) es va fer visible durant el plenari del passat divendres 17 de març, quan els seus membres van girar l'esquena al ple en senyal de protesta mentre es llegia el punt que afectava a l'aprovació del nou catàleg laboral, i que va rebre el vistiplau gràcies a un únic vot de diferència. "Tots els partits de l’oposició van demanar que rectifiqués i retirés el punt, però el govern va tirar pel dret i el van aprovar per l’escàs marge d’un vot. A partir d’ara, augurem una negociació difícil per part del nostre sindicat", denuncia la UGT.

Des de la UGT qualifiquen la proposta de modificació de plantilla i catàleg de llocs de treball com "inacceptable per als representants dels treballadors i treballadores, perquè s’afavoreix unes quantes persones en detriment de la majoria del personal al servei de l’Ajuntament de Tarragona i, com acostuma a passar, aquesta majoria són els que menys recursos econòmics perceben"

La valoració pactada el 2008, al calaix

La UGT també recorda que "a finals del 2008, es va pactar una valoració de llocs de treball que la crisi i, per què no dir-ho, la falta de voluntat política, va tancar en un calaix, i pel que sembla amb pany i forrellat. Un dels punts que es van pactar en aquella negociació és que s’aplicaria començant pels nivells més baixos i per fases, ja que l’Ajuntament argumentava que no la podien aplicar d’un sol cop, a causa del cost que comportava. Aquest cost que es valorava en uns 600.000 € ve a ser el cost de la modificació proposada per l’equip de govern actual."

La representació sindical a l'Ajuntament de Tarragona és la següent: UGT: 9; ASEMIT: 8; USOC: 7; CCOO: 4; SPPM: 1; CGT: 1.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar