loader
menu

CIUTAT

TGN posa en marxa una campanya per canalitzar la recollida de residus voluminosos

El Circ Ciutat dilluns, 27 de març de 2017

Nova ofensiva de l'Ajuntament de Tarragona contra l'incivisme, i novament amb el lema “Em comprometo amb Tarragona”, però ja no focalitzada específicament amb els propietaris de gossos. La croada de l'àrea de Neteja de l'Ajuntament se centra ara en la recollida de deixalles voluminoses.

Foto: Mauri

Foto: circdetarragona.com

De les 1.731 tones recollides l’any passat pel servei de neteja, un 80% van ser recollides de residus no programades, és a dir, 1.384 tones, que van suposar un cost addicional a les arques municipals de 371.251,35 euros, segons ha explicat la regidora responsable de l'àrea de Neteja, Ivana Martínez. Per això, l’Ajuntament engega una nova fase de la campanya per comunicar quines són les vies gratuïtes per desfer-se de mobles, grans electrodomèstics, matalassos, etc.

Una campanya en to positiu

Des d’avui i durant dues setmanes, dos equips d’informadors recorreran els punts on es localitzen més deixalles incontrolades, les rutes les realitzaran al vespre que és el moment del dia en què es llencen els residus. Els equips informaran la ciutadania de l’inici de la campanya, de les diferents opcions gratuïtes que disposen per desfer-se de mobles, electrodomèstics, etc., del cost de l’incivisme, de l’existència d’una ordenança sobre convivència i de l’import de les sancions per llençar o abandonar a l’espai públic qualsevol tipus d’objecte o producte.

Els comandos informatius obsequiaran als ciutadans amb un díptic informatiu de la campanya, i amb un imant de nevera, amb el telèfon verd, per tenir-lo sempre present. La Guàrdia Urbana també realitzarà controls específics dels punts negres.

“Em comprometo amb Tarragona” es presenta amb un to positiu i posa en valor les accions cíviques i reconeix les bones pràctiques individuals, que sumades esdevenen un gran valor col·lectiu i un gest de compromís amb la ciutat. La proposta gràfica apel·la a les vivències i records que s’associen a mobles i electrodomèstics mentre formen part de la nostra vida, i apel·la a un compromís on cadascú ha de complir la seva part per no fallar a l’altre. "És una campanya per fomentar l’estima cap a la ciutat i acabar amb l’incivisme”, ha afegit la regidora, qui també ha apuntat que “el civisme és una qüestió de bons hàbits i de cura de l’espai públic, tots en som responsables”.

Servei de dimarts a dissabte

L’Ajuntament disposa d’un servei gratuït de recollida de residus voluminosos i andròmines, que ara funcionarà de dimarts a dissabte, facilitant al ciutadà que els dipositi en el lloc i hora acordat a través del telèfon verd 977 296 222.

A més de la campanya informativa, l’Ajuntament amplia els dies de recollida programada, i passa de 3 a 5 dies, de dimarts a dissabte. A través del Telèfon Verd s’assigna un dia, hora i lloc perquè el ciutadà dipositi els seus residus, habitualment és als contenidors més propers del seu domicili. I la recollida es fa a la nit, entre les 21 h i les 5 h de la matinada.

Durant el 2016 s’han gestionat 3.302 serveis de recollida, amb una mitjana de 21 al dia i 252 punts al mes programats. Tot i així, el servei de neteja també recull un gran volum de residus llençats de manera incontrolada

A més, també es poden dipositar a la deixalleria fixa, al polígon Riu Clar que és oberta de dilluns a dissabte de 8 a 20 h. I també es poden portar petits mobles o petits electrodomèstics a alguna de les cinc deixalleries mòbils que s’ubiquen de dilluns a dissabte a diferents punts de la ciutat.

Continua la campanya “Gràcies per recollir les caques del teu gos”

Al juny del 2016, es va llençar la primera acció de “Em comprometo amb Tarragona” per la recollida dels excrements de gossos. En aquests mesos, s’han instal·lat cartells informatius a 25 aparcagossos i 60 carrers de la ciutat, 13 pipicans i 400 papereres. S’han distribuït 5.000 flyers i 60 cartells en senyals urbanes on s’avisa al propietari de l’import de la sanció si no recull l’excrement. Els equips d’informadors han realitzat 777 impactes informatius a propietaris de gossos.

La campanya continua i se suma a la que s’inicia avui per la recollida de voluminosos.


Documents

Díptic_residus_voluminosos_TGN_2017


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar