loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Les deficiències estructurals de la Casa de la Festa enfronten de nou govern i oposició

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 28 de març de 2017

Nou creuament de retrets entre govern i oposició a causa dels problemes estructurals de la Casa de la Festa i que sembla que mai s'acaben. Després que El Circ va publicar el passat dissabte 25 de març que la pluja havia tornat a provocar filtracions d'aigua pel sostre i que havien mullat els vestits dels Gegants Moros i havien deixat inundat el vestíbul i la sala de presentacions, el grup municipal del PdeCat va exigir a l'equip de govern que fes obres de millora de manera immediata per conservar de manera adequada tots els elements del Seguici Popular tarragoní.

Una imatge de la Casa de la Festa el passat dissabte 25 de març al migdia. Foto: circdetarragona.com

D'entre les exigències, el portaveu Albert Abelló recordava la moció aprovada pel ple tarragoní la tardor de 2015, en què es va acordar convertir la Casa de la Festa en un "referent cultural" i alertava que el nou episodi de gotelleres havia posat en perill el patrimoni festiu de la ciutat.

L'equip de govern de l'Ajuntament ha anunciat que avui mateix, dimarts 28, ja s'han començat les tasques per solucionar els nous problemes amb les canalitzacions de l'aigua. Ho ha dit en una nota en què també assegura que l'any passat es van fer reparacions i millores a l'equipament i que cap dels elements del Seguici ha patit cap desperfecte amb la pluja del cap de setmana: "S’han fet actuacions per valor de 30.000€ per tal d’evitar els problemes d’origen, però en van sorgint de nous".

En nom del consistori, la regidora de Festes, Begoña Floría, admet que la Casa de la Festa "hauria d’estar ubicada en un edifici més digne, que en aquests moments és impossible aconseguir perquè totes les possibilitats en l’àmbit de la Part Alta són inviables. Per tant, des del govern actual, s’ha decidit millorar al màxim les condicions de l’actual ubicació, en un projecte que compta amb els Jardins de la Conciliació i que ja s’està treballant tècnicament."

Floría també ha recordat al portaveu municipal de l'antiga Convergència i Unió que la idea d'ubicar la Casa de la Festa a la Via Augusta va ser d'ells, en el darrer govern de l'alcalde Nadal: “Abelló és el primer que hauria de ser més prudent en les seves declaracions sobre els problemes d’aquest edifici que no s’adequa, ni en mida ni en origen, a la finalitat que va decidir atorgar-li el govern que presidia en aquell moment i que correspon al seu partit polític. Em sembla absolutament vergonyós que el senyor Abelló culpi l’actual equip de govern dels problemes estructurals de la Casa de la Festa".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar