loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Vols comprar art tarragoní al carrer? Arriba l'Art Zoom

El Circ Cultura dimarts, 30 d'abril de 2013

El divendres dia 3 de maig surt a la llum el nou projecte dut a terme per un grup d’establiments i d'artistes de la ciutat que tenen els seus comerços i tallers ubicats a la zona del centre de Tarragona. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, Art Zoom és una Mostra d’Art Contemporani (3, 4 i 5 de maig de 2013) que oferirà l’oportunitat de visitar els estudis dels artistes i les exposicions temporals als comerços i de participar d’activitats relacionades amb el món de l’art.

Una imatge del logo de la campanya.

Aquest projecte neix arran de la necessitat de donar a conèixer el treball del col·lectiu, format per pintors, escultors, dissenyadors gràfics, dissenyadors de moda i comerços i restaurants compromesos amb l’art. L'objectiu és el d'informar el públic interessat en els fons artístics que conté el centre de Tarragona.

L’organització d’Art Zoom concep la zona centre de Tarragona, l'antiga zona residencial romana, com un museu interactiu on cada espai és una sala especialitzada en autors, estils i tècniques. Durant les visites que s’organitzaran es realitzarà un recorregut pels diferents estudis i establiments (restaurants i comerços) que ofereixen els seus espais per a l'exposició de les obres dels artistes, i es mostraran els materials produïts en els últims mesos, entenent aquestes obres, el seu context i el seu procés creatiu, com una part del patrimoni cultural de Tarragona.

Per fer la presentació d’Art Zoom Tarragona s’ha escollit una activitat nova per la ciutat, la primera Walking Gallery de Tarragona, durant la qual els artistes passejaran les seves obres per alguns carrers de la Tarragona, el dia 3 de maig, de 18 a 20 h. L’objectiu de la Walking Gallery és obrir i experimentar un nou canal de comunicació a Tarragona entre artistes i públic, un cara a cara entre obra i espectador; fer exposicions sense parets, aprofitant el moviment i l’aire lliure, durant el temps que pot durar una passejada i aprofitar per portar i parlar d’art al carrer i, alhora, del context cultural, artístic i històric de les obres i dels seus creadors.

Els dies 4 i 5 de maig hi haurà diverses exposicions en comerços i estudis de les obres de cada artista, que es podran visitar de manera completament gratuïta. A més, a través del correu artzoomtgn@gmail.com es podran concertar visites guiades, que consistiran a visitar 3 o 4 tallers, una exposició a un cafè o restaurant i les exposicions de 2 o 3 comerços. L’itinerari tindrà una duració aproximada de 2 hores.

Comerços Artistes

Al Natural Tziqui Con Tz

Barquet Fidel Solé Torné

Cafè Metropol Invisible Manc

Cocvla Francesco Hippienet

Comercial Padrell VV. AA.

Dabigom Daniel y Gabriela + treballs alumnes

El Terrat Iolanda Domènech

Galeria Arimany Sullà, Jaume Borrell

Hotel Urbis Jobacasén

Marcs Virgili Dann Queralt i Mycasitas

Marcs i Motllures Finne R. Aresté, A. Banús, C. Forcadell

Marcs i Motllures Prats-2

Negrito i la Negrita Ignacio Zornoza

Ribes Decoracíó J.M. Rosselló

Sala Exposicions COT Emilio Garcia Salgado

Tinglado 1 Sindicat d’Iniciativa i Turisme

Tinglado 2 Jorge Conde

Tinglado 4 Manuel Alcalá

Estudis-taller

Laboratori Emma Folch

Esther Voltà

Natàlia Ferré

Nelson Branly

Ooso-comics

Claudi Bonachí

Rosa Ma Piqué Civit

Estudi Viki i Lluís Lluís Gonzàlez i Viki Tomàs

Photo & Design Iolanda Domènech

Els White JJ White

Richard White

Atelier Moon Farrès

Munota

Estudi Pere J. Salas Pere J. Salas

Finques Gasòmetre Tomàs Torné

A l’estudi dels White (carrer Rebolledo 19, 3r 2a), el dissabte 4 de maig, a les 19 hores, es farà un taller de poesia de Omitsu and Leroy i un concert de Pig Fat (blues).

A l’Estudi de Viki i Lluís (carrer Pons d’Icart 7, baixos), el diumenge 5 de maig, de 10 a 11.30 hores es farà un taller de collage sobre pinces d’estendre roba.

Al Cafè Metropol (Rambla Nova, 46) el diumenge dia 5 de maig a les 19 h celebrarem la presentació de ARTSURPRISE www.artsurprise.eu, una màquina espenedora d'art contemporani, amb obres úniques i originals. Tot seguit, es celebrarà una performance interdisciplinària de pintura, arts visuals i música en directe.

La ruta (3 de maig) de la Walking Gallery serà:

Balcó del Mediterrani. Concentració (de 17.40 a 18.00 hores).

Rambla Nova - carrer Canyelles - plaça Corsini (pel centre de la Rambla i per les voreres, de 18 a 18.30 hores).

Plaça Corsini – carrer Lleida – carrer Gasòmetre – plaça de la Mitja Lluna (per les voreres, de 18.30 a 19.00 hores).

Plaça de la Mitja Lluna – carrer Apodaca – plaça dels Carros (per les voreres, de 19 a 19’30 hores).

Plaça dels Carros. Fi de la concentració (de 19.30 a 20 hores).

Visites guiades (4 i 5 de maig):

Per fer la visita guiada, cal apuntar-s’hi enviant un correu a artzoomtgn@gmail.com, indicant el nom de la persona que fa la reserva, el nombre de persones que l’acompanyaran i indicant l’horari que us vagi bé:

Dissabte 4 de maig: de 12 a 14h de 18 a 20h

Diumenge 5 de maig: de 12 a 14h de 18 a 20h

Els grups seran de 8, 10 o 12 persones a partir de les inscripcions rebudes. En cada ruta es visitaran 3 o 4 tallers, una exposició a un cafè o restaurant i les exposicions de 2 o 3 comerços. L’itinerari tindrà una duració aproximada de 2 hores i durant la visita es donarà informació sobre les obres dels artistes visitats i la seva contextualització en el marc cultural, artístic i històric de la ciutat.

Horari:

Els establiments estaran oberts el dissabte 4 de maig en el seu horari comercial.

Els estudis d’artista romandran oberts des de les 10 fins les 14.30 hores i des de les 17 a les 22 hores, el dissabte 4 de maig, i des de les 10 fins les 14.30 hores i des de les 17 a les 21 hores, el diumenge 5 de maig.

S’editarà un plànol amb tota la informació detallada, que es podrà obtenir als estudis i establiments participants i al punts d’informació i turisme de la ciutat.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar