loader
menu

CIUTAT

La nova presó de TGN comença a rebre els primers interns

El Circ Ciutat dilluns, 03 d'abril de 2017

La nova presó de Tarragona comença a rebre els seus primers interns. El Centre Penitenciari Mas d’Enric, ubicat al Catllar, ha rebut avui els primers 24 presos dels 450 que pot acollir en les seves instal·lacions i funcionar a un nivell òptim de rendiment.

Foto: tarragonaradio.cat

L'arribada dels interns es farà de forma esglaonada des d'ara i fins al mes de setembre. Un cop s'acabi amb tots els trasllats previstos durant aquest període, Mas d’Enric haurà passat del 37 per cent al 81 per cent d’ocupació, i encara disposarà de 220 places lliures.

En conjunt, aquesta setmana s’ha previst el trasllat de prop de 130 interns des dels centres penitenciaris Brians 1, Brians 2 i la Model cap a altres centres. L’operació es du a terme en coordinació amb els Mossos d’Esquadra.

Acostament de 210 presos a Tarragona

Aquest moviment farà que 210 persones privades de llibertat estiguin internes més a prop de casa seva. Es tracta de persones amb arrelament familiar o domicili a la demarcació de Tarragona, que fins ara complien condemna als centres penitenciaris Brians 1 i 2, al Baix Llobregat.

Increment de la plantilla en 160 efectius

El creixement de població reclusa a Tarragona també suposa l’increment de la plantilla de professionals de Serveis Penitenciaris destinats a Mas d’Enric, que augmentarà en 160 efectius. Per poder atendre l’arribada dels primers interns, el 22 de març també s’hi van incorporar els primers 45 treballadors.

Paper decisiu en el tancament de la presó Model

Mas d’Enric, que és el centre penitenciari més modern de Catalunya, és una de les peces clau per al tancament de la Model, el centre més antic. Les instal·lacions de la Model, amb 113 anys de funcionament, necessitarien una inversió de 25 milions d’euros per resoldre riscos imminents vinculats a l’estructura. El Parlament de Catalunya va avalar de manera pràcticament unànime la decisió de tancar-la. La presó quedarà buida abans de l’estiu i alliberarà espai per a usos cívics i socials a l’Eixample de Barcelona, després de dècades de reivindicacions veïnals.

Brians 1, nou centre de preventius de la demarcació de Barcelona

Paral·lelament, a Brians 1 creix en nombre d’interns preventius. Des que el passat 7 de març es va convertir en el nou centre especialitzat per a persones pendents de judici de la demarcació de Barcelona, ja hi han ingressat un centenar d’interns en aquesta situació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar