loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament i l'empresa d'aigües amplien el fons social per bonificar el rebut a les famílies amb pocs recursos

El Circ Ciutat dimarts, 04 d'abril de 2017

L'Ajuntament i l'empresa municipal d'aigües de Tarragona (EMATSA) han anunciat que ampliaran el fons social extraordinari destinat a bonificar el rebut de l'aigua a famílies i persones en situació de precarietat econòmica. L'increment d'enguany serà de 9.000 euros; una quantitat que s'afegeix als 71.000 euros que ja hi havia en el fons, i que sumen un total de 80.000 euros. L’any passat van beneficiar-se 407 famílies tarragonines d’aquests ajuts socials.

L'increment d'enguany serà de 9.000 euros; una quantitat que s'afegeix als 71.000 euros que ja hi havia en el fons, i que sumen un total de 80.000 euros. L’any passat van beneficiar-se 407 famílies tarragonines d’aquests ajuts socials.

El Fons Social Extraordinari es va crear fruit d’un conveni entre Ajuntament i Ematsa, i que avui s'ha prorrogat. Aquest acord és una eina més per pal·liar els efectes de l’actual crisi i està adreçat a les persones que no poden abonar a l’empresa Ematsa l’import del servei d’aigua potable i clavegueram. Així mateix, tant l’Ajuntament de Tarragona com Ematsa refermen la seva voluntat de no tallar l’aigua a ningú per qüestions de vulnerabilitat econòmica.

L'alcalde de TGN, Josep Fèlix Ballesteros, i al costat el gerent d'Ematsa, Daniel Milán. Foto: Mauri

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que “aquest Fons és un exemple de Responsabilitat Social Corporativa. Tarragona es va avançar dos anys a la normativa, ja que des del 2013 estem aportant recursos per fer front als problemes de les persones amb precarietat econòmica”. Així, en els darrers cinc anys s’hauran destinat 350.000 euros a bonificar rebuts. L’alcalde ha afirmat que “cap família que tingui dificultats econòmiques deixarà de tenir aigua”.

Per la seva part, el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, ha explicat que “fa quatre anys vam crear aquest Fons Social perquè des d’Ematsa entenem que no ens podem quedar al marge de les necessitats dels ciutadans”. Mitjançant aquests ajuts, Ematsa es fa càrrec del 100% de la factura, “és a dir, del cost de l’aigua i també de l’IVA i el cànon”, conclou Milan.

L’import mitjà de la factura (bimestral) bonificada del servei d’aigua a Tarragona és de 40 euros aproximadament.

Requisits per poder obtenir ajuts

1. Ser titular o llogater d’un contracte individual de subministrament d’aigua potable per abastament domiciliari de la seva vivenda habitual amb EMATSA.
2. Només serà d’aplicació en aquells contractes en els que sigui residencia habitual.

3. Tenir la valoració tècnica efectuada pels equips bàsics municipals de serveis socials, on s’informi que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica puntual, situació de pobresa o exclusió social que els comporti dificultats per a la cobertura de les seves necessitats bàsiques, i en concret, per fer front a les factures dels rebuts de l’aigua i del clavegueram.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar