loader
menu

CIUTAT

TGN encara no té resolts els problemes per aparcar a la platja Llarga

El Circ Ciutat dimecres, 12 d'abril de 2017

Si no es resol a temps, l'aparcament a l'entorn de la platja Llarga tornarà a suposar un maldecap per a tots els usuaris i turistes com ja ho va ser l'any passat. Tot i que el ple de l'Ajuntament va aprovar el juliol de l'any passat una moció en què es comprometia a posar-hi remei, la realitat és que amb la temporada estival a la cantonada no s'han fet els deures.

Esquerra insta l'equip de govern a que posi fil a l'agulla i, tal com diu la moció aprovada l'estiu passat per majoria, que demani a la Generalitat que li cedeixi un espai a la Ciutat de Repòs.

Per aquest motiu, el grup municipal d'Esquerra ha demanat a l'equip de govern que s'hi posi i que miri de solucionar-ho. La moció, impulsada per Fundació Mediterrània, va ser aprovada per 18 vots a favor i cap en contra; senyal del consens general. Els republicans insten novament a l'Ajuntament que iniciï de veritat els tràmits amb la Generalitat per poder habilitar un aparcament provisional pels usuaris de la platja Llarga a la zona esportiva de la Ciutat Residencial.

Foto: circdetarragona.com

‘Ja fa un any que es va eliminar bona part de l’espai per aparcar a la Platja Llarga i encara no s’ha trobat cap alternativa d’aparcament. S’apropa el bon temps i no volem que es repeteixi el caos de vehicles a la Llarga que es va viure l’estiu passat’, explica el portaveu d’ERC, Pau Ricomà. El republicà afegeix que ‘ens consta que hi ha bona predisposició per part de la Generalitat per cedir aquest espai provisionalment i no entenem que l’equip de govern encara no hagi posat fil a l’agulla per fer-ho possible. Aquesta seria una bona alternativa mentre s'estudia una solució definitiva’.

Des d’ERC valoren positivament les intervencions mediambientals que s’han dut a terme a la Platja Llarga, però lamenten que l’equip de govern no cerqui alternatives pel cas concret de l’aparcament. ‘Fomentar l’ús de la bicicleta i el transport públic és important però no resol el problema. L’any passat ja vam alertar del risc de prendre decisions sense tenir en compte les conseqüències i planificar alternatives.’

En aquest sentit, els republicans recorden que a principis d’abril de l’any passat van promoure una trobada entre entitats de la Platja Llarga i els diversos grups polítics de l’Ajuntament per abordar possibles alternatives. ‘Ha passat un any i l’escenari és el mateix. No sabem a què espera l’equip de govern per afrontar un problema que és evident que es repetirà, conclou Pau Ricomà.

Què deia la moció aprovada?

Es posaven sobre la taula dos acords. D'una banda, habilitar un espai a la Ciutat de Repòs perquè durant els mesos d’estiu els usuaris de la Platja Llarga puguin estacionar els seus vehicles, i aprofitar, d'aquesta manera, la passarel·la que creua l'N-340 que connectar la Residencial i l'entrada a la platja.

I de l'altra, que es posi a disposició de TGN un petit immoble amb la intenció de posar en marxa el Centre d’Interpretació del Litoral, que serà un espai d’ús comú per a les entitats i els ciutadans en general, i que també servirà com a centre d’informació per als usuaris de les platges i els turistes. Mediterrània ho defensava així: “Són dues mesures fàcils d’implementar, amb un cost econòmic molt baix, i de caràcter provisional, de manera que no afectarien a l’ús futur que es vulgui donar a la Ciutat de Repòs".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar