loader
menu

CIUTAT

Una 'contra' pedalada fins a la Laboral servirà per reivindicar més carrils bici a TGN

El Circ Ciutat dimarts, 18 d'abril de 2017

"Del vidal a la laboral, per un carril bici i peatonal". Aquest és el lema de la 'contra' pedalada que se celebrarà demà dimecres 19 d'abril entre l'Institut Vidal i Barraquer i el complex de l'antiga Universitat Laboral, on estan ubicats l'Institut Pere Martell i l'Institut Cal·lípolis.

La marxa, organitzada conjuntament entre els tres instituts, el Grup per una Mobilitat Social i Ambientalment Justa a Tarragona, i el Club Ciclista Campclar, servirà per denunciar els problemes d'accessibilitat i de mobilitat i la manca de carrils bici per arribar fins al complex educatiu de TGN, ubicat a l'autovia de Salou. La pedalada popular de Tarragona, que enguany arriba a la seva 26ena edició i que porta el segell municipal, se celebrarà el proper 30 d'abril.

Segons els organitzadors de la 'contra' pedalada, fins a l'antiga Laboral cada dia es desplacen unes 2500 persones, això suposa un 1.4% dels deplaçaments motoritzats que es generen a Tarragona. "Tot i representar un dels focus més importants de mobilitat és imposible accedir amb condicions de seguretat caminant o en bici", denuncien.

"Encara no s'ha generat cap ruta segura"

Des del Grup per una Mobilitat Social i Ambientalment Justa a TGN recorden que "tenim un pla de mobilitat on es parla dels camins escolars, itineraris segurs per anar en bici o a peu, però aquest any finalitza el pla i encara no s'ha generat cap ruta segura."

També denuncien que "aquesta manca d'infraestructura comporta un perjudici per l'alumnat i professorat que es veu obligat en gran mesura a desplaçar-se en vehicle privat, donat que el transport públic només consta de dues parades a Tarragona, amb un cost econòmic aproximat de 260€ al any. Pero no només els afecta a ells, les emisions de CO2 i NOx generades malmeten més encara l'aire de la nostra ciutat i per tant la nostra salut."

Carrils bici plens d'obstacles

El col·lectiu considera que "aquesta situació pot ser canviada d'una manera facil, i amb una inversió força reduida en comparació amb el cost dels Jocs del Mediterrani o el Mercat Central, amb la construcció de 4 km de carril bici que unirien el carril bici existent entre el complex educatiu i centre ciutat, això donaria salut,seguretat i esport a la ciutat." També alerten que actualment no hi ha "opcions segures d'arribar en bici al centre, i qualifiquen la situació com a "rocambolesca".

La pedalada popular de Tarragona, que enguany arriba a la seva 26ena edició i que porta el segell municipal, se celebrarà el proper 30 d'abril.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar