loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El conte de 'L'Esperidió' explica als més petits les aventures del mític casteller tarragoní del s. XIX

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 21 d'abril de 2017

Ja fa dies que l’Associació d’Amics de la Colla Jove està immersa en un cicle d’activitats per presentar el seu darrer projecte: una col·lecció de contes infantils titulada Personatges Castellers. La col·lecció s’estrena aquest any, amb el Conte de l’Esperidió, el mític casteller tarragoní, que el 1881 va descarregar a segons, el 4d9 sense folre a les festes de Sta Tecla.

Una imatge de la portada, obra d'Anna Gispert i Edu Polo. Font: Colla Jove Xiquets de Tarragona

El conte de l’Esperidió i la col·lecció a la qual pertany, tenen per objectiu promoure la lectura infantil i difondre a través d'aquesta els valors castellers; així com posar de manifest la rellevància d’alguns dels personatges més destacats de la història dels castells.

El llibre va ser presentat el passat dia 6 d’abril a Tarragona on va tenir una gran acollida. També es va presentar a Vilafranca del Pendès (19 d’abril) i Valls (20 d’abril), poblacions icòniques del fet casteller i on, a més a més, també s’hi va fer l’activitat contacontes pertinent, a càrrec de la poliofacètica artista i narradora Munsta Plana.

El Conte de l’Esperidió és una inicitiva de l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Fundació Mutua Catalana.

Signatura de contes a la Rambla de Tarragona

Més de 1000 exemplars s’han posat a la venda en llibreries d’arreu del territori durant els propers dies. A Tarragona, el conte de l’Esperidió està disponible a les llibreries Adserà, La Capona, La Rambla i Cooperativa Abacus. A Valls, es podrà adquirir a les llibreries Tram, Adserà i Roca. A Vilafranca, hi serà a les llibreries Pujol, La Cultural i la Cuscó. Tanmateix, també es podrà adquirir a la botiga on-line de la marca Castells de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Per Sant Jordi, el dia 23 d’abril, a les 12 del migdia, l’autora dels textos, Anna Gispert, i el seu il·lustrador, Edu Polo, signaran els contes a tots aquells que ho vulguin. Ho faran a l’estand que l’Associació d’Amics de la Colla Jove i l’entitat castellera tarragonina, tenen ubicat a la Rambla Nova de Tarragona (a la coca més propera al Balcó del Mediterrani), on també s’hi podrà adquirir el conte de l’Esperidió. A la tarda ho faran als estands de la llibreria La Capona (17h) i Llibreria De La Rambla (18:30h).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar