loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El barceloní Jordi de Manuel s'endú el Premi Pin i Soler de novel·la

El Circ Cultura dissabte, 04 de maig de 2013

El jurat del Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, corresponent a l’edició d’enguany 2013, ha decidit atorgar el guardó a l’obra titulada Manperel de l’escriptor barceloní Jordi de Manuel. Aquest premi, dotat amb 21.000 euros i la Musa de Plata de Tarragona, ha estat lliurat en el transcurs de l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, que s'ha celebrat al Teatre Metropol, en un acte acompanyat pel concert de Joan Reig & Refugi, que han revisat el mític disc de Lluís Llach Viatge a Ítaca de 1975.

D'esquerra a dreta, Vicent Enric Belda, Montserrat Camps, Jordi de Manuel i la regidora de Cultura, Carme Crespo. / Mauri

Els altres dos premis han obtingut el següent resultat. El 13è Premi de traducció Vidal Alcover se l’ha endut Montserrat Camps Gaset, també de Barcelona, pel projecte de traducció Hermes Trismegit. Escrits sagrats (Corpus Hermeticum). El 16è Premi Tinet de narrativa curta per internet ha estat per a Vicent Enric Belda, de Canals, a la comarca de la Costera, al País Valencià, per l’obra titulada Vi bo.


El bon estat dels premis literaris tarragonins
Tots tres són autors amb una destacada trajectòria en els seus respectius camps, fet que avala la consulidació dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. A més a més de la qualitat, és destacable la quantitat de participants: 95 originals concorrien al Pin i Soler; 15 al Vidal Alcover i 279 al Tinet, xifres que converteixen aquest cartell en un dels més participatius de les lletres catalanes.

Del Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler cal recordar que el publica Columna edicions i que, a més de l’edició en català, comporta la traducció inedició en castellà. La novel·la gunayadora en l’edició anterior ja ha estat editada en aquesta segona llengua i el proper mes de juny apareixerà l’edició italiana. Pel que fa al premi de traducció Vidal Alcover, únic d’aquestes característiques en català, el publiquen les edicions de 1984. Té el caràcter de premi beca i en els propers mesos també apareixen els darrers volums premiats. Per últim, el premi de narrativa curta Tinet és publicat per Cossetània ecisions, en un volum que recull el treball guanyador junt a 14 altres treballs seleccionats.


Documents

Currículum dels guanyadors


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar