loader
menu

CIUTAT

Simulacre d'emergència general a la refineria de Repsol a la Pobla

El Circ Ciutat dijous, 11 de maig de 2017

Repsol ha realitzat avui un simulacre d’emergència general a la refineria de La Pobla de Mafumet. El simulacre ha comptat amb la implicació de tot el personal del Complex Industrial (tant de treballadors de l’empresa com de les empreses contractistes), i hi han intervingut efectius dels Bombers propis del C. I. de Repsol, els del Parc Químic i els de la Generalitat.

Imatge d'arxiu d'un simulacre de fuita a la refineria de la Pobla de Mafumet l'any 2014. Foto: Repsol

El simulacre s’ha localitzat a la unitat d’hidrotractament (Hidrocracker), de la refineria de La Pobla de Mafumet. Durant el mateix s’han activat les sirenes amb el toc d'Emergència parcial i posteriorment General, i s’ha transmès informació per megafonia i interfonia en sales de control i tallers. A la finalització del simulacre s'ha activat el toc de tot segur.

Durant la simulació s’han emprat tots els dispositius i efectius tal i com es realitzaria en un cas real, i s’han seguit totes les directrius emprades pel Pla d’Emergència interior, inicialment, en emergència parcial, i posteriorment en emergència total/General.

El simulacre ha començat a les 15:00 hores i ha finalitzat a les 16:30 h. Seguint el Pla d’Emergència Interior, el personal s’ha constituït en Grups d’emergència, cada un d’ells amb tasques específiques d’actuació. Tot l’operatiu està coordinat pel Comitè d’emergència.

Per a la Companyia, els simulacres tenen diversos objectius: Entrenar a les persones més directament involucrades a les tasques de seguretat i lluita contra incendis, recordar al personal les seves tasques, funcions i accions en un cas d’emergència, revisar i comprovar els plans de seguretat i processos establerts, revisar les actuacions i coordinació dels Grups, i revisar el funcionament dels sistemes d’emergències. A tal efecte, cada Grup d’Emergència ha nomenat un observador intern per tal de realitzar un seguiment i una avaluació del seu funcionament durant el simulacre.

Dur a terme un simulacre d’emergència general implica un treball previ de diversos dies que involucra el personal de Seguretat de l’empresa així com els efectius de seguretat de la Generalitat de Catalunya per tal de coordinar l’activitat i revisar els protocols d’actuació. Després d’haver marcat i dut a terme unes hipòtesis i una cronologia d’actuació, tots els grups reporten les seves observacions per tal de comprovar l’eficiència dels processos en un cas d’emergència.

Els simulacres d’emergència a Repsol formen part de les pràctiques establertes de forma permanent per tal de mantenir la seguretat de les persones i de les instal·lacions. A part del simulacre d’emergència general d’avui, només en el Complex Industrial de Repsol a Tarragona, es realitzen anualment més de 200 simulacres de diferent format.

La realització del simulacre s’ha comunicat amb antelació a les administracions competents i a les entitats i col·lectius amb els que l’empresa manté canals oberts de comunicació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar