loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tot a punt per Tarraco Viva

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 12 de maig de 2017

Tarragona viurà a partir del diumenge 14 i durant els quinze dies següents una nova edició del Festival romà per excel·lència, Tarraco Viva. Seguint la línia de l’any passat, que el Festival va començar a buscar lligams amb altres civilitzacions i es va apropar al món egipci, enguany toca el torn dels grecs. Grècia i Roma van ser les dues grans cultures del món Mediterrani clàssic, que es van retro alimentar i influenciar mútuament i un dels emperadors més importants de l’imperi romà, també va estar a cavall d’ambdues cultures, i aquest va ser Adrià.

Cartell del festival d'enguany. Foto: Ajuntament de TGN

I així comença el Festival aquest diumenge a les 12h a la sala del Sarcòfag d’Hipòlit del Pretori Romà, amb una conferència inaugural de la mà dels catedràtics i professors d’universitat Joaquín Ruiz de Arbulo, Jesús Carruesco, Javier Velaza i Joana Zaragoza, moderats pel director del festival, Magí Seritjol.

Entre els més de 430 actes programats, hi ha diverses novetats a destacar com són les activitats que es faran a l’entorn dels barris, amb ‘Del teu barri a l’antiga Roma’ un projecte que vol donar a conèixer l’existència, ja en època romana, dels vicini (veïns) i la seva convivència amb la urbs, la ciutat.

També serà de rellevància l’acte de cloenda, on es farà una reflexió a l’entorn dels ‘Alcaldes de Tàrraco, emperadors de Roma’ que s’esdevenia al Gran Fòrum Provincial de Tàrraco, un dels espais més grans construïts mai en època romana.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar