loader
menu

CIUTAT

Nou cap de setmana de reivindicació i cultura en defensa de la Tabacalera

El Circ Ciutat diumenge, 14 de maig de 2017

L'entorn de la Tabacalera ha tornat a viure un cap de setmana farcit d'activitats culturals i novament de les reivindicacions ciutadanes abanderades per la plataforma Oppida, que fa mesos que ve demanant poder fer ús del magatzem 6 de l'antiga fàbrica de tabacs. Més de mil persones van baixar fins a l'avinguda Vidal i Barraquer a donar suport a la plataforma.

Fotos: facebook de plataforma Oppida

Fotos: facebook de plataforma Oppida

Fotos: facebook de plataforma Oppida

Dissabte al migdia, la batucada Tympanum i Tornavís Teatre, mitjançant una performance, van donar peu a la lectura del manifest d'una manera molt metafòrica sota el lema 'traiem la pols'. La ciutadania, de forma pacífica i festiva va generar contingut a la planta baixa del mòdul 6 de la Tabacalera. Les més de 200 persones presents en aquell moment, d'entre les quals hi havia canalla, avis, joves, veïnat... van aplaudir, emocionar-se i cridar "activem la tabacalera".

Entre d'altres activitats, a dins de l'edifici s'hi van dur a terme exposicions fotogràfiques, projeccions de documentals, debats i xerrades, i un concert amb Jam Session multitudinària que, entre moltes altres activitats, van fer palès que la ciutadania té la capacitat de crear sinergies i autogestió en els espais públics tarragonins.

La més emotiva va tornar a estar protgonitzad per antics treballadors de la Tabacalera (Amics de la Tabacalera), que de manera improvisada van muntar una exposició sobre el passat industrial de la fàbrica.

La Guàrdia Urbana apareix i desapareix

Després del dinar popular, la guàrdia urbana va fer acte de presència i els va comunicar que a les 18.30 havien de desallotjar l'espai. Segons Oppida, l'equip encarregat de mediar amb la policia i l'assemblea reunida en aquell moment (gairebé un centenar de ciutadans) van decidir seguir amb les activitats i no desallotjar el mòdul 6, entenent que s'assumirien les conseqüències que l'ajuntament decideixi.

L'assemblea va fer una crida per les xarxes i per diferents canals que va aplegar més de 500 persones davant l'edifici. Ni la guàrdia urbana ni cap membre de l'Ajuntament (que van ser convidats personalment) van aparèixer. Fins i tot una trentena de persones s'han quedat a dormir la passada matinada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar