loader
menu

CIUTAT

TGN torna a lluitar contra les paneroles

Joan Castell Ciutat dilluns, 15 de maig de 2017

Des de fa quatre anys ja, la lluita contra les paneroles a la ciutat de Tarragona s'està decantant cap a un cantó. L'Ajuntament sembla haver trobat la fórmula per frenar la seva proliferació, sobretot en els mesos d'estiu, a base d'actuacions de prevenció. Amb l'arribada dels mesos forts de calor, aquesta lluita es tornarà a intensificar.

Paneroles a la casa de la festa. Foto: El Circ

Zones on ja s'ha fumigat recentment amb la taca verda. Foto: El Circ

Ematsa ha estat la gran aliada en aquesta guerra civil particular. Abans del canvi en el servei de control de plagues, les actuacions que es feien eren exclusivament a demanda. Aquest ja és el quart any o s'actua de manera preventiva durant tot l'any.

Hi ha establertes diferents zones depenent de la experiència acumulada en aquests anys en relació al grau de presència d'insectes. Des de l'Ajuntament ens expliquen que hi ha zones 'crítiques' i d'altres lleus. Les anomenades zones crítiques són àrees amb més gent de pas o més habitades, com poden ser la Rambla Nova o la Part Alta. Les actuacions es duen a terme tot l'any en totes les zones, però amb l'arribada de la calor ja s'han començat a intensificar. Si caminant pel carrer veieu una marca verda a la tapa de les clavegueres, vol dir que ja s'ha fumigat.

Un sistema més eficaç

La fumigació es duu a terme amb un biocida més perdurable en el temps, però menys irritant. Fet que provoca que les paneroles fugin massivament cap a la superfície, tal i com passava anys enrere. També s'han augmentat els equips d'inspecció de la xarxa de clavegueram amb càmeres pel tractament de plagues. Els sensors i les trampes físiques són els altres elements que ajuden en aquest control de plagues.

Tot i els esforços en els darrers anys, la plaga no s'ha aconseguit eradicar del tot i aquests insectes sempre es deixen veure pels carrers de la ciutat en els mesos d'estiu. Cada vegada amb menys nombre, però segueixen presents.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar