loader
menu

CIUTAT

El ple de TGN tornarà a debatre si cal que l'Església li comenci a pagar impostos

Guillem Roqué Ciutat dimecres, 17 de maig de 2017

El proper ple de l'Ajuntament de Tarragona tornarà a debatre sobre la necessitat o no de que l'Església Catòlica pagui el seu IBI corresponen a l'administració tarragonina. En aquesta ocasió, serà la CUP qui demanarà a l’Ajuntament que sol·liciti a l’Estat la derogació de l’acord de 3 de gener de 1979, entre l'Estat espanyol i l’Estat del Vaticà sobre afers econòmics, pel qual es permeten les exempcions de pagament de l’IBI a l’Església Catòlica.

Els cupaires agafen el relleu d'ICV, però no per demanar la laïcitat, sinó per rescatar novament el greuge comparatiu que suposa que l'Església Catòlica estigui exempta de pagar impostos als Ajuntaments, en aquest cas, al de Tarragona. Vistos els antecedents, resultarà difícil que la moció tiri endavant

L'assumpte ja el va posar damunt de la taula el grup municipal d'ICV durant el passat mandat municipal, i tan sols va obtenir un vot favorable. El seu. "No va sortir perquè l'Ajuntament de Tarragona no és laic", indica Sentís, qui lamenta que no hi hagin xifres oficials amb els diners que deixa d'ingressar l'Ajuntament per aquest privilegi de l'Esglèsia. "Haurien d'existir i tots les hauríem de saber", lamenta.

Foto: cedida

Tarragona no és una ciutat laica

Per això, l'octubre passat, ja dins del mandat actual (2015-2019), s'ho van tornar a plantejar però en aquesta ocasió van optar per demanar primer que Tarragona fos declarada ciutat laica, com a pas previ perquè després es pugui debatre sobre si l'Església i altres confessions han de pagar IBI o no. Tampoc va prosperar. ERC es va abstenir i la resta de grups (PSC, PP, Unió, Ciutadans i PdeCAT van votar en contra). Tan sols 3 regidors (ICV i els dos de la CUP) van votar afirmativament.

Els cupaires agafen el relleu d'ICV, però no per demanar la laïcitat, sinó per rescatar novament el greuge comparatiu que suposa que l'Església Catòlica estigui exempta de pagar impostos als Ajuntaments, en aquest cas, al de Tarragona. Vistos els antecedents, resultarà difícil que la moció tiri endavant, però la CUP també demanarà que s’elabori, per part del consistori, un cens de béns immobles registrats a nom de confessions religioses, per tal d’actualitzar el Padró de Béns Immobles.

La CUP assegura que no es tracta d’una moció contra les creences religioses de ningú, sinó “contra els privilegis de l’Església catòlica en detriment del bé comú” i confia que "l’actual situació econòmica juntament amb alguns fets concrets ajudin a proporcionar el recolzament necessari perquè s’aprovi la moció."

La regidora de la formació independentista Laia Estrada afirma que “les declaracions de l’Alcalde Ballesteros sobre la necessitat de construir nous habitatges a la Budellera per aconseguir recaptar més IBI, serveixen perfectament per a donar suport a aquesta moció”.

El cupaire Martí Font també afirma que "prescindir dels recursos que provindrien de l’Església encara perjudica més a qui menys té”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar