loader
menu

CIUTAT

Caducats o a mig fer: l'estat actual dels plans de seguretat a TGN

El Circ Ciutat dijous, 18 de maig de 2017

L'Ajuntament de Tarragona s'ha deixat deures per fer en el darrer any, i en matèria de seguretat. Encara hi ha 9 plans de seguretats, entre els quals el d'emergència química, que continuen caducats; i 2 pendents de realitzar o a mig fer. Un any després que ja ho denunciessin, ERC, CUP i el PdeCAT han tornat a mostrar la seva preocupació davant una situació que qualifiquen de molt greu i han alertat de la deixadesa de l’equip de govern del PSC-PP-Unió en matèria de seguretat.

D'esquerra a dreta, Cristina Guzmán (PdeCAT), Xavier Puig (ERC) i Laia Estrada (CUP). Foto: ERC

Cristina Guzmán (PdeCAT) ha recordat que "avui continuem en la mateixa situació que fa exactament un any. L’equip de govern no ens ha donat cap resposta a les nostres exigències de realització i actualització dels plans de seguretat". La regidora nacionalista ha detallat que els 9 plans caducats són l'INUNCAT, TRANSCAT, PLASEQCAT, SISMICAT, CAMCAT, INFOCAT, NEUCAT i CONTAMINACIÓ DEL RIU EBRE i PBEM) i dos pendents de realitzar (PENTA, RADCAT).

Cap reunió en el darrer any

El regidor d'ERC Xavi Puig ha qualificat de "desídia i mala organització" el fet que la Comissió de Protecció Civil no s’hagi reunit ni una sola vegada en el darrer any. "No ens podem permetre no tenir la seguretat al dia en una ciutat amb el polígon industrial més important del sud d’Europa", ha lamentat Puig, qui ha denunciat que "l’equip de govern està incomplint amb les seves obligacions. No serveix de res tenir comissions si no es reuneixen amb la periodicitat establerta’".

La consellera de la CUP Laia Estrada ha lamentat la inacció de l’equip de govern i ha insistit que el primer que caldria fer és conèixer els riscos reals que tenim a la ciutat i s’ha sumat als seus companys de PDECAT i ERC a l’hora d’exigir la convocatòria de la Comissió de Seguretat i Protecció Civil. "Si no actuen amb la màxima celeritat estarem davant d’una negligència política. Això vol dir manca de seguretat per a les persones i poca prevenció, que se sumen a l’alt risc que ja té la ciutat a causa de les indústries que té al terme".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar