loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN i els Jocs del 2018 menyspreeen el campionat d'Espanya de rem

El Circ Ciutat dijous, 25 de maig de 2017

Tarragona serà seu aquest cap de setmana del 13è Campionat d'Espanya de llaüt mediterrani; una modalitat de rem en efervescència i que es preveu que aplegarà prop d'un miler de remers procedents de prop de quaranta clubs d'arreu de l'estat. La cita es disputarà en aigües de la Marina Port Tàrraco i servirà per visibilitzar l'eclosió d'aquesta nova variant del rem que portarà fins a la nostra ciutat prop de 4.000 persones entre esportistes, familiars, tècnics, àrbitres...

Foto: Vent d'Estrop Cambrils

Tot i que el rem (el llaüt mediterrani, no) és una de les disciplines esportives incloses en el calendari dels Jocs Mediterranis del 2018, el Comitè Organitzador dels Jocs no han fet res per promocionar-lo. A diferència d'altres cites esportives que s'han disputat a Tarragona en què el consistori, la regidoria d'Esports i els Jocs Mediterranis sí s'hi han bolcat i li han donat suport (tornejos de voleibol, curses de running i d'ultraesports, entre d'altres); en el cas del campionat d'Espanya de rem, tot el contrari.

Sense roda de premsa a l'Ajuntament

Fins a l'extrem que, segons ha pogut saber El Circ, l'Ajuntament de Tarragona va anul·lar la roda de premsa que hi havia prevista aquests dies per presentar el campionat. Estava programada, però finalment es va suspendre. Tot i que la sala d'actes del consistori ha acollit presentacions de nombroses curses, proves i campionats no oficials, per al campionat estatal que se celebra a TGN no hi va haver lloc.

A més, en el cartell oficial del campionat no hi apareix el logo dels Jocs Mediterranis 2018; un fet que sobta tenint en compte que el rem es disputarà l'any que ve als Jocs. "Ningú ens ha proposat que aparegui el logo dels Jocs i de l'Ajuntament", ha explicat al Circ Pep Torrell, delegat de la secció de Rem del Reial Club Nàutic de Tarragona (RCNT).

Ballesteros els va engrescar

El més curiós i rocambolesc de tot plegat és que qui va engrescar al Reial Club Nàutic de Tarragona perquè celebrés aquest campionat (l'altre club organitzador és Vent d'Estrop, de Cambrils) va ser el mateix alcalde de TGN, Josep Fèlix Ballesteros. Segons el delegat de rem del RCNT, va ser durant l'entrega de trofeus de la 'Top Speed Rowing', una regata de desafiament extrem que es va celebrar a TGN el setembre de l'any passat, en una conversa en que també va intervenir el president de la Federació Catalana de Rem, present aquell dia a Tarragona. "Aquest campionat es fa per petició pròpia de l'alcalde", assegura Torrell al Circ, qui afegeix que va ser el president de la Federació Catalana de Rem qui va plantejar a Ballesteros la idea de portar l'estatal de llaüt a TGN.

"Això ho hem de promocionar"

El mateix Torrell recorda que, passats uns mesos, el van trucar d'alcaldia de TGN per parlar del campionat, i a priori, per posar fil a l'agulla. "Em van dir això ho hem de promocionar, l'ajut serà 100 per 100". Des de llavors, però poca concreció, pocs avenços i sobretot poca o més aviat nul·la promoció de l'esdeveniment.

Torrell recorda que Ballesteros també els va assegurar que mirarien de colocar grades supletòries i fins i tot hi hauria embarcacions que promocionarien l'esdeveniment. Finalment, ni una cosa ni l'altra, i pel seu alt cost. Des del Nàutic TGN afirmen també que els va garantir el servei d'ambulància; una confirmació que van tenir el passat dimecres 24 al matí, a només 2 dies perquè arribessin els esportistes. Dissabte el farà Protecció Civil i diumenge, o la mateixa Protecció Civil, o si no Creu Roja. Des del RCNT alertaven fa uns dies que sense el servei d'ambulància no podrien celebrar el campionat.

"El pitjor és que ens va animar ell"

"El pitjor de tot és que ens va animar ell [Ballesteros]. És una situació kafkiana. Podríem haver donat un punt al campionat que ara no donarem", lamenten des del RCNT, incrèduls també per la desatenció rebuda per part de la regidoria d'esports de l'Ajuntament, qui també ha passat 'olímpicament' de l'esdeveniment. L'únic ens municipal que sí ha col·laborat activament amb el campionat ha estat el Patronat de Turisme, ajudant a buscar allotjament per als àrbitres i tècnics. Durant el cap de setmana hi tindrà un estand.

El Circ ha preguntat a l'Ajuntament de TGN les raons per les quals el consistori i sobretot els Jocs del 2018 havien menystingut el campionat de llaüt i li havien donat un suport tant escàs. La resposta de l'Ajuntament ha estat la següent: "L'Ajuntament de Tarragona col·labora a través de diferents vies amb el 13è Campionat d'Espanya de Llagut Mediterrani. D'una banda, facilitarà lavabos químics i el servei preventiu per al desenvolupament de la competició. De l'altra, el Patronat Municipal de Turisme, a través del Tarragona Convention Bureau, col·labora amb aquest esdeveniment (de la mateixa manera que ho fa amb les altres peticions que rep) des de diferents punts de vista: Mitjançant la facilitació d'informació d'allotjaments per a l'organització i recolzament logístic en l’allotjament dels jutges, proporcionant material informatiu de la ciutat i instal·lant un punt d'informació turística durant el campionat."

Regates dissabte i diumenge

Les regates es realitzaran durant tot el dissabte i migdia del diumenge. El camp de regates estarà muntat en paral·lel al moll del Refugi 1 i permetrà una perfecta visualització del públic que podrà animar els seus equips preferits. El llaüt Mediterrani és una embarcació de rem de banc fix, que compta amb 8 tripulants i un timoner; les regates es llançaran en mànigues de 4 embarcacions simultàniament.

Aquest esdeveniment ha estat possible gràcies al Port de Tarragona, Ajuntament de Cambrils, Marina Port Tarraco, Boteros i Amarradores de Tarragona, Nàutic SA, TGN Nàutica, Freixenet, Coca Cola i la Federació Catalana de Rem.


Documents

Camp de regates Marina Tàrraco


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar