loader
menu

CIUTAT

TGN també tindrà una ambulància pediàtrica les 24 h del dia durant tot l'any

El Circ Ciutat divendres, 26 de maig de 2017

Tarragona, i també Girona i Lleida disposaran d'una ambulància pediàtrica les 24 hores tots els dies de l'any. El portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió de Salut, Jorge Soler, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la proposta del seu partit perquè aquestes tres capitals catalanes tinguin aquest servei.

Foto: zonates.com

“Aquesta mesura és imprescindible a l’hora de poder atendre els trasllats interhospitalaris de pacients pediàtrics crítics”. I ha explicat que, fins ara, aquestes unitats només són ubicades a Barcelona, de forma que “per fer els trasllats han de mobilitzar-se pel territori, amb la demora obvia de temps que això comporta i el risc d’empitjorament dels nens”.

Reivindicacions per al CAP Muralles

D’altra banda, des de C's han instat la Generalitat a “adoptar les mesures necessàries per tal que el Centre d’Atenció Primària (CAP) Muralles de Tarragona torni a ser un Centre d’Atenció d’Urgències de Primària” i, per tant, “presti serveis d’urgències també en horari nocturn”.

Al debat d’una Proposta de Resolució de Cs en aquest sentit, ha explicat que únicament el CAP Torreforta- La Granja, situat a la zona de Ponent, presta servei en horari nocturn i que, això, “fa que els malalts hagin de dirigir-se als serveis d’urgències de l’Hospital Joan XXIII o bé a l’Hospital Santa Tecla, provocant un greu col·lapse de les urgències”, on cada nit es formen “llargues cues de pacients que han d’esperar durant hores”, molts d’ells amb patologies que “podrien ser perfectament ateses als CAP”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar