loader
menu

CIUTAT

La campanya de donació de cabells de la Salle TGN aconsegueix 40 trenes solidàries

El Circ Ciutat dijous, 25 de maig de 2017

Un total de 40 alumnes s'han tallat els cabells a La Salle Tarragona per una causa solidària: Ajudar a la confecció de perruques de cabell natural destinades a dones i nenes amb poc recursos que pateixen càncer i que han perdut el seu cabell arran dels tractaments mèdics. La iniciativa solidària porta el segell d'un un grup de quatre alumnes de 4t d'ESO del centre escolar en el marc del projecte d'Aprenentatge i Servei que han anat desenvolupant durant el curs.

Fotos: La Salle Tarragona

Fotos: La Salle Tarragona

Fotos: La Salle Tarragona

Blanca Dalmau, Alba Palomares, Blanca Tous i Vicki Viana, sota la supervisió de la professora Marina Torné, han estat les impulsores d'aquesta iniciativa solidària que ha superat totes les expectatives i que també ha comptat amb la col·laboració desinteressada de quatre perruqueries de Tarragona: ZigZag, Macu i Eva, La Saleta Perruqueria i Trasquilón Perruquers.

Després d'una intensa campanya de difusió, finalment, 40 persones, la majoria d'elles alumnes de l'escola (les més petites tenen 7 anys), han donat resposta a la crida i s'han tallat una trena de com a mínim 20 centímetres de cabell que es destinarà a fer perruques. Algunes feia dies que ho tenien decidit, d'altres s'han animat a darrera hora.

Tot el material recaptat es farà arribar ara a l’Associació Mechones Solidarios, una entitat que regala les perruques a les nenes fins a 14 anys i a les dones sense recursos o que les ven a un preu reduït (entre un 20 i un 40% del seu valor de mercat) a les dones que superen un barem d’ingressos establert. Es necessiten diverses cues per fer una perruca que, en el mercat, pot tenir un preu de fins a 2.500 euros.

El projecte d’Aprenentatge i Servei (APS)

A 4t d’ESO, el projecte FAIG, una assignatura pròpia de les escoles La Salle, es treballa a partir de la metodología d’Aprenentatge-Servei, una proposta educativa amb utilitat social, en la qual es fonen la intencionalitat pedagògica i la intencionalitat solidària.

Els alumnes, realitzen un aprenentatge intentant detectar i actuant sobre necessitats reals del seu entorn, per després, posar en pràctica el servei que hauran dissenyat ells mateixos per col·laborar amb un determinat grup social.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar