loader
menu

CIUTAT

Foment adjudica a la baixa les obres de reforma de la plaça Corsini

El Circ Ciutat dijous, 25 de maig de 2017

Un cop enllestida la gran reforma del Mercat Central, toca la renovació i millora de la plaça Corsini. Les obres aniran a càrrec de l'empresa Cobra Instalacions y Servicios S.A., que ha resultat l'adjudicatària del concurs convocat per Foment per un valor de 399.227,73 € (IVA inclòs), més de 100.000 euros més econòmic que el preu de sortida, que eren 512.000 euros.

L'empresa que es farà càrrec dels treballs és Cobra Instalacions y Servicios S.A, per un import finalment de 399.000 (iva inclòs) El termini d'execució d'obres és de 16 mesos, però des d'Espimsa ja s'han afanyat a assegurar que intentaran enllestir-la més aviat

Tot i que les obres tenen un termini d'execució de 16 mesos, des de l'empresa municipal de mercats de TGN (Espimsa) ja s'ha afanyat a assegurar que estaran enllestides més aviat, cap al segon semestre de 2018. Res a veure amb l'eternitat dels treballs al Mercat. Arriba l'hora, doncs, de buscar el consens amb els veïns i comerciants de la zona, ja que des de l'Ajuntament de TGN sempre s'ha defensat que el projecte de nova plaça Corsini es tindrien en compte les idees aportades pels veïns i els comerciants de la zona.

Foto: circdetarragona.com

La reforma de Corsini està coberta íntegrament pel Ministeri de Foment dins del Pa de Rehabilitació Arquitectònica, que consisteix en el finançament de les obres de rehabilitació del patrimoni arquitectònic de l'estat amb els pressupostos propis del Ministeri. En aquest cas, a l'1 per cent cultural. Les previsions perquè Corsini recuperi la vitalitat i estreni imatge se situen ara cap al segon semestre de l'any que ve, tot i que el termini que fixa el concurs de Foment és de 16 mesos.

La presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, s'ha congratulat per aquesta actuació, que permetrà que la urbanització de la plaça comenci un cop acabats els treballs de desmuntatge de la carpa del Mercat provisional. "Un cop obert amb èxit el Mercat Central el passat 16 de març ara centrem els esforços en la remodelació de l'entorn, que han de permetre consolidar tota la zona com un dels principals pols d'atracció comercial de la ciutat".

I després, el mercat de la Rambla

Quan la plaça ja estigui totalment remodelada, serà l'hora del retorn del mercadet setmanal, que compta actualment amb 100 parades de venda. Com a molt aviat, al 2019. Espimsa i els marxants van acordar el trasllat de la Rambla a Corsini el novembre de l'any passat i van acordar fer un estudi per millorar l’estètica de les parades i treballar per consensuar la reubicació. En alguns casos, fins i tot, es reduïràl'espai d'acord amb les dimensions de la plaça un cop reformada i adaptada també a les demandes veïnals.

A la reunió entre Espimsa i empresaris hi van assistir els representants de l’Associació de Marxants de la Província de Tarragona; Tarragona Associació de Marxants; Marxants Tarragona i Associació Gitana de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar