loader
menu

CIUTAT

El carril bici més ambiciós de TGN pot ser per fi una realitat

El Circ Ciutat divendres, 26 de maig de 2017

La xarxa de carrils bici de la ciutat està un pas més a prop de començar a ser una realitat. Una xarxa perfectament planificada, però mai executada i que ara s'ha convertit en un objectiu primordial. ERC defensarà aquest dilluns en el plenari una moció on es demana apostar d'una vegada per totes per l'eix que uneix Bonavista amb el Campus Sescelades. Des del consistori hi ha predisposició per oferir relleus i tirar del grup.

Tarragona compta actualment amb 11,1km de carril bici transitables. Els més llargs, i quasi els més utilitzats, són els del Moll de Llevant del Port i la rambla de Ponent de Camp Clar amb més de 2km cadascun. La resta tot són trossets de carril dispersos en diferents punts de la ciutat i dels barris que no tenen cap tipus de connexió entre ells.

El Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible 2012 - 2017 (PMUS) ja preveia l'ampliació de la xarxa de carrils bici a la ciutat. Però tal i com ens explica el regidor d'ERC Xavi Puig, "aquest pla estava molt ben planificat, però l'execució ha estat inexistent. Ha estat aturat durant molt de temps". Ara, però, sembla que "hi ha un canvi d'actitud en l'equip de govern. Dilluns ho confirmarem i veurem si es posen a pedalar. Si no és així, ho consideraré bastant imperdonable".

El Pla recull el gran eix que ERC considera primordial i el que defensa la moció que es debatrà. L'eix abasta una població de més de 77.000 persones, perquè busca enllaçar els centres educatius del Complex Educatiu, les escoles de Camp Clar, Martí Franqués, Vidal i Barraquer amb el Campus Sescelades de la URV. En total, 18 centres educatius. La pròpia Universitat ja ha mostrat la seva predisposició a enllaçar també el Campus Catalunya amb un carril que vindria de la N-340, passant per la Imperial Tarraco via Avinguda Roma.

El gran eix, per fases

L'Ajuntament té previst la construcció del gran eix per fases. Ara mateix, es mantenen converses amb la Subdelegació del Govern per perllongar el carril bici de la Nacional 340 fins a la Plaça Imperial. La via és de titularitat estatal. En total, serien 1.200 metres nous de via arranjada des de la zona dels concessionaris fins a la Imperial.

El projecte tindria dos ramals després del pont del Francolí. Un que connectaria amb el carril ja existent al riu i un altre per l'Avinguda Vidal i Barraquer per enllaçar amb els carrils del Moll de Costa i l'Espigó.

Un cop s'aconsegueixi la connexió amb la Imperial serà el moment de connectar els dos campus de la URV. El projecte ja està sobre la taula. També quedarà pendent la connexió amb la Universitat Laboral a través de la C-31b, que pertany a la Generalitat i que hauria de construir una rotonda per reordenar el tràfic de la zona.

La Generalitat també es posa a tirar

Recentment, el conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, va anunciar la creació d'un paquet de 40 milions d'euros d'ajudes per co-finançar projectes d'aquesta envergadura. Per tant, un motiu de pes "per no deixar escapar aquesta oportunitat" afirma Puig.

Des del consistori tarragoní es mostren confiats que aquest projecte "quedi recollit en la revisió del Pla de Mobilitat i esperem que la majoria d'altres propostes puguin iniciar-se i desenvolupar-se en el que queda de 2017 i al llarg del 2018" tal i com explica el conseller de Mobilitat Josep Acero.

Aquestes altres propostes són les referents a la reforma del Passeig Marítim amb 800 metres de carril bici o la via que uneixi el Fortí de la Reina amb l'Arrabassada a través del passeig Rafael Casanova.


Documents

Moció carril bici


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar