loader
menu

CIUTAT

Denuncien l'estil matusser i poc elegant de fer publicitat de la TAP

El Circ Ciutat divendres, 26 de maig de 2017

Com li passa a moltes ciutats, Tarragona tampoc no pot evitar que a les seves parets s'hi faci publicitat, ja sigui en forma de pintades o amb cartells. Tampoc pot evitar que, de vegades, l'estil de fer publicitat sigui caòtic, matusser, invasiu, perillós i, a més, molt poc elegant.

Foto: ERC

Des de fa uns dies, molts indrets del terme municipal estan inundats amb cartells ben colorits d'una fira de grans descomptes que se celebrarà a la TAP el primer cap de setmana de juny. N'hi ha per tot arreu: per les parets, pels fanals, fins i tot en els accessos a l'autovia A7. El Circ va consultar a la Subdelegació del Govern per si s'havia sancionat a l'empresa anunciadora per la instal·lació de cartells al costat mateix de la via, i van assegurar que ni el Ministeri de Foment ni Mossos no havien obert cap expedient sancionador.

D'acord amb el seu caràcter invasiu, aquests cartells també han aparegut en espais destinats als artistes i creadors de la ciutat. Es tracta del plafons del projecte Display situats al carrer gasòmetre, un espai destinat a projectes artístics, però que també han acabat ocupats per cartells de l'esmentada fira de descomptes. Per aquest motiu, el grup municipal d'Esquerra a TGN demana que l’Ajuntament obligui l’empresa anunciadora a retirar els cartells de forma immediata i a assumir les despeses que se’n puguin derivar.

"És inadmissible que un espai adreçat a acollir projectes artístics sigui envaït per publicitat comercial. Exigim que es retirin immediatament els cartells i que l’empresa pagui els costos que se’n puguin derivar", afirma el portaveu d’ERC Pau Ricomà qui demana aplicar, si s’escau, la sanció corresponent a l’empresa anunciadora.

D’altra banda, des d’ERC, demanen a l’equip de govern que vetlli per mantenir en condicions els plafons d’art al carrer. "Els projecte Display, impulsat per Laboratori Visual, té un llarg recorregut amb més d’una quarantena d’intervencions d’art efímer en els darrers anys. Hem de vetllar per evitar situacions com la que denunciem i si es produeixen cal actuar amb immediatesa", conclou Ricomà.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar