loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La recreació del Gran Fòrum Provincial abaixa el teló de Tarraco Viva

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 28 de maig de 2017

El Festival Tarraco Viva ha abaixat el teló després de divuit dies amb una recreació històrica del Gran Fòrum Provincial, l’edifici públic de la Tàrraco Romana més gran mai construït, que ocupava gran part de l’actual Part Alta.

Foto: @tgncultura

A faltar de tancar les xifres definitives, el nombre de visitants al festival ha estat molt similar al de l'edició anterior i les activitats del primer dissabte i diumenge de certamen s'han consolidat plenament amb un alt nivell de participació.

Pel que fa a l'origen dels públics, es manté una gran diversitat de procedències. Així, activitats organitzades conjuntament amb la Xarxa de Centres Cívics com "Del teu barri a l'antiga Roma" han tingut una gran participació de veïns de la zona, però el festival novament ha estat pol d'atracció de visitants d'altres punts de Catalunya, de l'Estat i l'estranger. A les activitat escolars han pres part escoles de Tarragona i comarques, Catalunya i el sud de França, amb prop de 2.700 alumnes participants.

En total, prop de mil persones del territori, entre participants dels grups de recreació, conferenciants, promotors de les jornades Tàrraco a Taula, responsables del Gremi de llibrets o treballadors dels diferents museus i recintes monumentals de la ciutat, han aportat la seva dedicació i el seu talent per acostar, un any més, la cultura clàssica al conjunt de la societat.

"La fórmula enguany s'ha consolidat amb èxit buscant la relació entre Roma i Grècia. Es consolida d'aquesta manera el Festival com a centre d'interpretació del món clàssic, partint sempre de l'antiga Tàrraco", ha explicat la regidora de Patrimoni de Tarragona, Begoña Floría, qui considera que totes aquestes dades corroboren "la consolidació de Tarragona com la capital arqueològica de Catalunya i una de les ciutats europees en què la ciutadania sent més el patrimoni històric com a propi, la seva importància i el valor de la seva preservació i divulgació".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar