loader
menu

CIUTAT

Denuncien a la Fiscalia que l'ex gerent de l'EMT va pagar 70.000 euros de despeses amb una targeta de l'empresa

El Circ Ciutat dilluns, 29 de maig de 2017

El principal partit de l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona, Ciutadans, ha denunciat davant la fiscalia que l'exgerent de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona Mario Cortés va pagar restaurants, hotels i fins i tot la zona blava amb una targeta de crèdit de l'empresa pública.

Una multa de 100 euros a l'Ajuntament de Barcelona, més de 200 euros en taxis a Madrid, compres menors en grans magatzems i fins i tot tiquets de zona blava de Tarragona. Fins a 70.000 euros s'hauria gastat l'ex responsable de l'EMT entre el 2013 i el 2016, període en què va ser gerent de l'EMT. Segons la denúncia presentada per Ciutadans, i avançada pel digital larepublicacheca, Cortés també va carregar a la targeta de l'EMT un viatge a París, gasolina, entrades a PortAventura, partits de pàdel i diverses estades en hotels de la pròpia ciutat de Tarragona o de Cambrils.

En un comunicat de l'Ajuntament, Floría ha recriminat a Ciutadans que hagi acudit a la Fiscalia i no hagi demanat comptes a l'empresa municipal, des d'on, segons Floría, Ciutadans va obtenir la informació.

Segons la denúncia presentada per Ciutadans, Mario Cortés va fer ús de la targeta entre el 2013 i el 2016. Les despeses són de tota mena: restaurants, hotels, zona blava, partis de pàdel, taxis, entrades a Port Aventura i fins i tot un viatge a París. En un comunicat de l'Ajuntament, l'actuala presidenta de l'ens municipal, Begoña Floría, ha recriminat a Ciutadans que hagi acudit a la Fiscalia i no hagi demanat comptes a l'empresa municipal

Floría ha assegurat que “l’EMT sempre ha actuat amb total transparència. De fet, la representant al Consell d’Administració del grup de Ciutadans, Sonia Orts, va demanar els extractes de la targeta de l’anterior gerent i se li van donar. Si tenia dubtes sobre la legitimitat de la despesa, el lloc on reclamar els aclariments era l’empresa, que és on va sol·licitar la informació. Resulta poc explicable la pressa amb què s’ha enviat aquesta documentació a la Fiscalia sense esperar a rebre els aclariments oportuns”.

Mario Cortés, en primer terme i a la dreta, en una imatge d'arxiu. Foto: circdetarragona.com

La presidenta de l’EMT també recorda que “tots els comptes de l’empresa estan aprovats i auditats”.

C's ha convocat per al dimarts 30 de maig una conferència de premsa per tractar sobre les despeses generades per Mario Cortés. Per la seva banda, el grup municipal del PDeCAT ha anunciat que demanarà per escrit tota la informació de totes les targetes de crèdit disponibles al consistori, mentre que la CUP exigeix a Floría que doni explicacions i no descarta demanar la seva dimissió.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar