loader
menu

CIUTAT

La targeta de crèdit de l'ex gerent de l'EMT enterboleix l'escena política a TGN

El Circ Ciutat dimarts, 30 de maig de 2017

L'endemà que transcendís que la Fiscalia de Tarragona investiga els 70.000 euros que va pagar l'ex gerent de l'Empresa Municipal de Transports amb la targeta de l'empresa durant el 2013 i el 2016, les dues parts implicades s'han refermat en les seves versions, antagòniques i radicalment oposades.

La presidenta de l'EMT, Begoña Floría, durant la roda de premsa d'avui dimarts 30 de maig. Foto: circdetarragona.com

Des de Ciutadans, qui ho va traslladar a Fiscalia, han recordat la gran sorpresa que van tenir quan van obtenir les dades: "Vam creure que les despeses no podien ser imputables a la gerència d'una empresa", ha explicat el portaveu Rubén Viñuales, qui ha reiterat que van acudir a la Fiscalia "per denunciar els fets, per veure si s'ha produït malversació".

Ciutadans ha matisat que no han presentat cap denúncia, sinó que van traslladar els fets "com a càrrecs públics" perquè lluiten contra "els actes que atempten contra la bona gestió de l'ens públic", ha defensat Viñuales.

"Volem saber qui utilitzava aquesta targeta, perquè un mateix dia existeixen despeses a Barcelona i a Madrid", ha posat com a exemple el líder de C's alhora de preguntar-se per si hi havia duplicitat de targetes. La regidora Sonia Orts, com a representant del partit al consel d'administració de l'EMT, ha admès que quan va rebre la informació sobre els pagaments va haver de signar un acord de confidencialitat. D'entre el reguitzell de despeses sufragades amb la targeta de l'EMT, Ciutadans recorda que "la última despesa de la seva gerència dóna molt que parlar: 340 euros". Va ser en un restaurant.

Floría : "Una persona no és culpable per tenir targeta"

L'Ajuntament ha donat la seva versió cap al migdia. La presidenta de l'EMT, Begoña Floría, ha defensat el que ja va dir ahir via comunicat i ha recriminat a Ciutadans que se saltés el consell d'administració de l'empresa i acudís a la Fiscalia. Si tenia dubtes sobre els pagaments amb la targeta, l'òrgan a qui haurien d'haver preguntat és al propi consell: "No s'han demanat explicacions on toca fer-ho". Per això, Floría està "sobtada", "no em cap al cap que això pugui ser així".

"No ajuda ni a la ciutat ni a les institucions, el mal que s'ha fet a moltes persones ja no té remei", ha lamentat Floría, tot assenyalant el "judici públic" que s'està fent de l'assumpte, "de manera tan agressiva i cruel, i sense preguntar". Des de l'EMT reconeixen que "és evident que s'ha de fer un aclariment, però una persona no és culpable per tenir targeta".

Tot i que no ha donat resposta a totes les despeses que s'havien fet amb la targeta perquè esperen l'anàlisi del consell, Floría sí n'ha justificat algunes, fins i tot dels viatges. Per exemple, el de París, de més de 1.900 euros, va ser per una estada de 5 dies en un congrès; esdeveniments als quals l'ex gerent hi assistia, cosa absolutament normal per a Floría.

Des del consistori admeten que cal millorar els mecanismes i les fòrmules que ajudin a controlar les despeses. Sobre si hi va haver duplicitat de targetes, Floría sí ha estat taxativa: "Si la feia servir algú altre, serà responsabilitat d'ell".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar