loader
menu

CIUTAT

TGN inicia un projecte 'smart' d'eficiència energètica a les escoles públiques

El Circ Ciutat dimecres, 31 de maig de 2017

Un projecte de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City permetrà fer auditories energètiques a totes les escoles públiques de la ciutat de Tarragona. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET), s’efectuarà enguany a tres escoles de Tarragona.

Una imatge de l'escola de Bonavista. Foto: www.tarragona.cat

Els equipaments educatius suposen un 40 per cent del total del consum energètic que té l’Ajuntament de Tarragona, és per aquest motiu que s’emmarca dins els eixos prioritaris de la Fundació Tarragona Smart. L’objectiu és contribuir a la millora de l’eficiència energètica i al nivell de confort i qualitat de vida dels ciutadans, en aquest cas dels alumnes i professors a les aules.

El projecte consta de dues fases. A la primera fase, que és la que es durà a terme enguany, s’analitzarà el comportament de l’edifici i les seves instal·lacions. També s’estudiaran les dades de la factura energètica i d’aigua amb la finalitat de detectar el potencial de millora de l’eficiència, així com realitzar una proposta d’actuacions de millora amb les inversions associades i el seu període de retorn.

En una segona fase es pretén realitzar un projecte pedagògic que involucri els docents, altres treballadors de l’escola i alumnes. Estaria enfocat a formació sobre l’ús de l’energia i l’aigua, a més de planificar accions que permetin mitjançant indicadors avaluar la millora aconseguida. L’objectiu és definir un pla estratègic d’acció implementable a totes les escoles del territori.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar