loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Jove de TGN estrenarà nou espai per assajar els castells de gamma extra

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 01 de juny de 2017

Des que la Colla Jove de Tarragona va assolir els 9 pisos, i més recentment els castells de 10, la necessitat d’adaptar el lloc d'assaig s'ha fet més evident que mai; tant pel que fa a l'espai, com a la seguretat, dels castellers. Amb la voluntat d’assajar amb major comoditat i seguretat aquests grans castells, i aprofitant per difondre el fet casteller a la ciutat, la colla lila ja fa alguns anys que ha decidit traslladar alguns assajos a espais exteriors, però no acaba de trobar la ubicació ideal.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona farà el seu primer assaig obert de la temporada a la plaça que hi ha darrere del Teatre Tarragona, entre els carrers Girona i Santa Clara, a tocar de la Rambla Vella. És la quarta ubicació en dos anys que provarà la colla lila per preparar castells com el 3d10fm, i per assajar-hi noves estructures

Els del Cós del Bou estrenaran el proper divendres 16 de juny un nou espai per provar els castells de gamma extra. Es tracta de la plaça que hi ha just darrere del Teatre Tarragona, entre els carrers Girona i Santa Clara, a tocar de la Rambla Vella. Serà el quart espai en dos anys, un període en el qual la colla ha incrementat notablement el seu nombre de castellers i durant els mesos d'estiu, que són els de major afluència als assajos, i més calor, sovint el local no compleix les necessitats de la colla ni dels castells que prepara.

Fotos: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Fotos: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Fonts de la colla lila han explicat al Circ que aquesta nova ubicació és l'opció més factible, "per tractar-se d’un espai que compleix les expectatives d’amplada i alçada i, per tant de seguretat, molt importants per les grans proves".

La nova ubicació facilitarà també el desplaçament de castellers i canalla ja que està molt pròxim al local de Cós del Bou. A més, "és un espai que actualment no té un ús ciutadà intensiu i que no representa una zona concorreguda de la ciutat", asseguren des de la Jove. Tan sols s'utilitza per càrrega i descàrrega de material al Teatre Tarragona. En aquell espai, la Jove hi farà el seu primer assaig exterior de la temporada, batejat com ‘Assaig de Futur’.

Trinquet Vell, plaça Verdaguer i passeig Sant Antoni

Amb la voluntat d’assajar amb major comoditat i seguretat aquests grans castells, i aprofitant per difondre el fet casteller a la ciutat, la colla lila ja fa alguns anys que ha decidit traslladar alguns assajos a espais exteriors.

L'any 2015, l'Ajuntament els va cedir un solar ubicat al carrer Trinquet Vell. Després d’alguns assajos, la colla va constatar que les dimensions d’aquest solar tampoc no milloraven les del local de Cós del Bou, i els 200 m2 de superfície no eren suficients per treballar amb comoditat les pinyes de 400 o 500 persones que es necessiten en castells com el 3de10fm.

A més, tot i que la Colla va prendre les mesures oportunes per clausurar l’espai i mantenir-lo en ordre, el candau que tancava les portes d’accés va ser destrossat, i l’interior del solar es va denigrar ràpidament a causa de l'incivisme que van conduir a una manca de salubritat que acabaria per fer descartar l’espai com a zona d’assaig.

La Jove va provar assajos a a la placeta que hi ha davant de l’edifici de la Diputació de Tarragona. Tot i que l’espai era més adient, el més complicat era generar tota la logística pròpia de l’assaig i també es va descartar.

Un altre espai exterior que ha acollit assajos de la Jove ha estat la plaça Verdaguer, tant en la temporada 2015 com en la de 2016, acomplint les expectatives provisionals de la colla. No obstant, sempre es va assajar als matins amb la voluntat d’interferir el menys possible en la quotidianitat del la plaça, però alhora un horari gens habitual per als castells.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar