loader
menu

CIUTAT

TGN busca erradicar el mal hàbit d'aparcar a les parades de bus

El Circ Ciutat divendres, 02 de juny de 2017

La Guàrdia Urbana engega una campanya que té com a objectiu dissuadir a molts conductors del mal hàbit d’aparcar o estacionar en les parades d’autobús amb els seus vehicles privats. Entre el 5 i l'11 de juny la policia local tarragonina controlarà de manera intensiva les zones reservades per al transport públic urbà, i forma menys intensa durant les tres setmanes següents, finalitzant el 30 de juny.

Una imatge de la parada de bus de davant de l'estació de trens. Foto: circdetarragona.com

La campanya busca garantir l’accessibilitat dels usuaris als vehicles del transport públic municipal, afavorint la fluïdesa del trànsit en disposar d’aquests espais reservats. La normativa que s’aplicarà als vehicles estacionats en aquesta zona és considerada una sanció greu i correspon a una multa de 200 euros. Durant el 2017 (fins a finals de maig) ja s’han interposat 169 multes al respecte.

La consellera de Seguretat Ciutadana, Begoña Floria, ha recalcat que amb l’excusa de “només és un minut” o “aquí no molesta”, es generan problemes greus que afecten especialment a col·lectius molt vulnerables, com són la gent gran amb dificultats de moviment, les persones amb cadira de rodes o cadiretes de nadons o en general les persones amb dificultats de mobilitat.

“Quan hi ha un cotxe mal aparcat a una parada de transport públic, l’autobús no es pot atansar fins a la vorera de forma correcta i els usuaris han de baixar com poden o cal esperar fins el que el vehicle marxi”. Per tant, tal com ha explicat Floria, “aquest tipus de conductes incíviques afecten al propi servei, ja que fa alentir el recorregut habitual dels autobusos. I generen situacions de tensió que alteren la convivència en l’espai urbà”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar