loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets del Serrallo oficialitzen l'estrena del seu nou local

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 04 de juny de 2017

Tot i que ja s'hi van traslladar fa un parell de mesos, els Xiquets del Serrallo han oficialitzat avui l'estrena del nou local. Amb un acte festiu i obert a tota la ciutadania, farcit d'autoritats, i amb la presència de la Geganta del Serrallo i els Diables Voramar, la colla ha culminat el trasllat de manera institucional a l'antic edifici fitosanitari, al Moll de Costa, convertit ara en la seva nova casa.

Fotos: Ajuntament de TGN

Fotos: Ajuntament de TGN

La colla serrallenca per fi disposa d'un local en condicions, i en tots els sentits. S’ha adequat la planta baixa de l'edifici per a sala d’assaig i serveis per a la colla i s’ha retallat una part del forjat per tenir espai en vertical per aixecar els castells i que alhora serveixi com a espai de ventilació i il·luminació natural. A la primera planta s’ha habilitat un espai perquè el cap de colla pugui controlar i donar les ordres als castellers, comunicat amb la planta baixa per una escala de caragol.

El cost de l’obra per part de l’Ajuntament va ser de 230.000 euros i es va dur a terme des de l’Oficina de Projectes sota la direcció facultativa de l’arquitecte extern Saül Garreta. La colla marinera s’hi va instal·lar al mes de març d’enguany, després d’un llarg camí per aconseguir aquest espai i com a culminació de la reivindicació, per part del mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, l’any 2013, quan va fer un primer pas signant un acord amb la Subdelegació del Govern per començar a treballar-hi. A partir d’aquí es van anar desenvolupant les diferents fases.

El president dels Xiquets del Serrallo, Lluís Monfort, ha recordat la travessa de la colla fins a arribar a aquí. “Encetem una nova manera de fer i d’enfocar el futur. Podíem fer-ho, calia fer-ho”, ha sentenciat.

"Jo encara no era alcalde i recordo una reunió i parlàvem de la necessitat de tenir un local nou. Ara, aquest espai, és una gran realitat. És un esforç col·lectiu on ha fet pinya tothom”, ha recordat Ballesteros; reiterant que "estic segur que serà l’epicentre de la vida social i cultural del Serrallo”.

Per la seva part, el Subdelegat del Govern, Jordi Sierra, ha felicitat a tota la colla perquè “finalment teniu el local que us mereixeu la colla i la ciutat. Amb aquest espai heu fet possible que moltes institucions es poséssim d’acord per tenir aquest edifici. Enhorabona per fer-nos treballar conjuntament”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar