loader
menu

CIUTAT

Els XXIII Premis Ones posen en valor la lluita feminista i el compromís social

El Circ Ciutat diumenge, 04 de juny de 2017

Un any més, un nou èxit. Els Premis Ones Mediterrània han arribat enguany a la seva 23a edició amb una nova demostració de força, ja que van omplir divendres passat el Teatre Metropol amb més de 500 persones, amb una llista d'espera que va superar les 150 inscripcions.

Fotos: Fundació Mediterrània

Fotos: Fundació Mediterrània

El públic va gaudir de tots els premiats, del seu carisma i de les seves paraules. El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, va iniciar la cerimònia posant en valor la importància de la dona en la societat actual. Guardonades com Ana Bella, Marina Rossell, Cristina Almeida, Patricia Campos o Mónica López Baltodano van deixar molt clar, amb els seus parlaments i les seves històries de vida, que la lluita feminista i la paritat social no són una opció sinó una obligació si volem fer del món un lloc molt millor.

Com és habitual en els Premis Ones (enguany presentats per Juan Carlos Ruiz i Laura Casas) es van viure moments de gran emoció. Un dels més especials va estar protagonitzat pels jugadors del Nàstic Genuine, que van desprendre il·lusió i alegria quan van pujar a l’escenari a recollir el seu reconeixement.

Un altre dels grans episodis de la nit va ser l’homenatge a José Antonio Labordeta, que va posar el públic dempeus. Tant Juana de Grandes –vídua de l’aragonès- com Maria José Hernández –que va interpretar algunes de les seves cançons amb l’únic acompanyament d’un piano- van expressar a la perfecció per què la figura de Labordeta ha estat tan important per a diverses generacions.

També es van viure moments especial amb el premi al Consell Municipal de la Discapacitat de Tarragona i al programa ‘Festa per a tothom’. “És un col·lectiu que encara pateix moltes mancances. Hem de treballar per millorar al màxim la seva qualitat de vida”, va recordar Juárez.

El final de la nit va ser apoteòsic. El ‘culpable’ va ser Adrià Abadia, conegut artísticament com DJ Abadia. Aquest jove reusenc que pateix paràlisi cerebral va donar una autèntica lliçó de vida, demostrant als presents que si hi ha il·lusió i treball es poden aconseguir moltes coses. Mai als Premis Ones havia sonat una mica tan festiva com la del DJ Abadia, i mai un artista havia aixecat tanta expectació.

Sense temps a perdre, i amb la convicció que sempre es pot millorar, la fundació tarragonina ja té la ment posada en el dia 1 de juny del 2018, data en què se celebrarà la 24a edició dels Premis Ones Mediterrània.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar