loader
menu

CIUTAT

El poc 'fair-play' promocional dels Jocs del 2018

El Circ Ciutat dimecres, 07 de juny de 2017

Quin criteri segueix el Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis 2018 per fer promoció dels esdeveniments esportius que es fan a Tarragona? Pesen més els que munten les empreses privades que els que organitzen els clubs de la ciutat? Quines característiques han de tenir perquè els Jocs els difonguin? Importa que siguin campionats oficials, o amb que siguin populars i arrosseguin una gentada, ja n'hi ha prou?

Foto: twitter

Cartell del campionat d'Espanya de llaüt mediterrani, on el logo del 2018 no hi és. Foto: circdetarragona.com

Imatge dels col·laboradors de la cursa de RAC1, on sí hi apareix el 2018. Font: rac1

La realitat és que, de criteri, si n'hi ha, és unilateral i de vegades difícil de justificar. Per exemple, des del passat 5 de juny, en el seu perfil a twitter, Tarragona 2018 va penjar en el seu mur la imatge promocional de la cursa de 5 km que organitza enguany a TGN l'emissora de ràdio RAC1. "Cada cop falta menys pels #JocsMediterranis #Tarragona2018 i els amics de @rac1 ja calenten motors. Vine a la #cursarac1 18/06 a #Tarragona!". Mencions, hastags i tot el que faci falta per fer una crida als tarragonins perquè la cursa sigui un èxit.

En resum, un tuit de qualitat i promoció per a la cursa. Això, sí, amb errades, ja que en català, els motors s'escalfen. Calenten és incorrecte.

Resulta paradoxal i alhora extrany, que fa només uns dies, des dels Jocs del 2018 no hi hagués la mateixa fal·lera promocional amb un campionat d'àmbit estatal que va aplegar prop d'un miler de remers el cap de setmana del 27 i 28 de maig a Port Tarraco. Casualment, la cita l'organitzava el club més antic de Tarragona, el Reial Club Nàutic de Tarragona (RCNT), fundat l'any 1878 (més antic que el Gimnàstic, fundat el 1886), però els Jocs ni se' n van fer ressò, ni el van patrocinar, ni el van difondre per les xarxes, ni tampoc van posar el seu logo en els cartells, ni la mascota Tarracus es va deixar veure pel Moll de Costa.

El mateix dia del campionat de rem a TGN, en canvi, la bandera dels Jocs del 2018 sí onejava a Salou amb motiu de la disputa de la Challenge Salou; un triatló privat amb un miler de participants. A twitter, des del 2018 es piulava "Cap de setmana ple d'activitats! Els #voluntaris2018 amb el Tast Social i la @ChallengeSalou."

Dies enrere, la mascota Tarracus també es va deixar veure a Calafell amb motiu de la festa de la bicicleta. Uns dies enrere, el perfil dels Jocs sí compartia al seu mur unes imatges de les obres de la base nàutica dels Jocs, que estarà a Salou. En aquest cas, els Jocs sí van demostrar interès per un assumpte nàutic. Dies després, tant l'Ajuntament com els propis Jocs van ignorar per complet el campionat que organitzava, casualment, un club nàutic i, a més, el de més antigüitat de la ciutat.

ERC fins i tot va portar al ple el desinterès dels Jocs i del consistori pel campionat de rem. El regidor Xavier Puig va preguntar-ho a l'alcalde durant el torn de precs i preguntes. Entre d'altres coses, Ballesteros va respondre que "vam ajudar a Nàutic en aquesta ocasió i ho seguirem fent en el futur [...]".

En el web de la cursa de RAC1 el logo dels Jocs del 2018 sí hi figura, en l'apartat de col·laboradors, cosa que en el cartell del campionat d'Espanya de rem no va passar. La cursa del diumenge 18 fins i tot apareix a l'agenda del patronat municipal d'esports.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar